• Pret redus
Stoc terminat
Vin Rosu - Chateau Sigognac - Medoc 2016

Vin Rosu - Chateau Sigognac - Medoc 2016

Franta Bordeaux, Franta
Cabernet Sauvignon, Merlot
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2016
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
13.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc

Chateau Sigognac Medoc 2016 a fost obtinut dintr-un cupaj clasic de Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc si Merlot. Are o culoare eleganta rosu-rubinie inchisa cu reflexii violacee in margini, nas expresiv si incantator in care se simte un parfum bogat de fructe negre supracoapte completat de tonuri de cedru si piper negru. Are un corp amplu si tanini fini, oferind un gust placut si catifelat si totodata un postgust aromat si de durata.

Asocieri culinare: vita, vanat, miel, carne de pasare


CHATEAU SIGOGNAC
Sunt cinci secole de la fondarea Chateaul Sigognac, din Saint-Yzans de Medoc, un areal viticol asezat intre ocean si estuarul fluviului Gironde. In urma inghetului din 1956 aproape toata podgoria a fost decimata. Abia 8 ani mai tarziu Paul-Francois Grasset a cumparat proprietatea din care nu au ramas decat 4 hectare de vita de vie. Intre 1965-1968 podgoria a fost reconditionata si reconstituita de Charlotte Bonny, sotia lui Paul-Francois Grasset. Solurile argilo-calcaroase, caracteristice regiunii din jurul castelului sunt excelente pentru soiurile Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc si Merlot din care sunt facute vinurile cramei. Vinificatia se desfasoara respectand tehnicile si traditiile din Medoc. 
mai mult...
Bordeaux
Situata in sud-vestul Frantei, regiunea Bordeaux nu are nevoie de introducere cand vine vorba de vinuri de calitate. Este una din cele mai importante si prestigioase zone viticole din lume. O mare parte din ceea ce inseamna vinuri de Bordeaux sunt vinuri rosii seci. Cele mai bune vinuri din Bordeaux, dar si cele mai scumpe, sunt cele din subregiunile Haut-Medoc, Saint-Emilion, Pomerol, Margaux, Sauternais, Entre-Deux-Mers.

Soiurile principale folosite in productia de vinuri rosii de Bordeaux sunt: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc si Merlot. Lista de vinuri autentice din Franta continua cu un palmares de vinuri albe din Bordeaux obtinute din Semillon si Sauvignon Blanc. Revenind la vinul rosu, in Bordeaux avem doua stiluri influentate de pozitia geografica. Asadar avem vinuri de Bordeaux “Left Bank” in care predomina soiul Cabernet Sauvignon, respectiv “Right Bank” in care Merlot este soiul principal din cupaj.

Un vin de Bordeaux autentic poate fi clasificat in mai multe feluri. Unele dintre acestea ne ajuta sa identificam pe cei mai buni producatori regionali de vin. Crus Artisan sunt mici producatori artizani din Médoc, Crus Bourgeois sunt producatorii din Médoc care tin de calitatea si caracterul local al vinului, Crus Classés de Graves este o clasificare a producatorilor din Graves din anul 1953 (revizuita in 1959), Crus Classés de Saint-Émilion clasifica cei mai buni producatori din Saint-Émilion revizuita o data la 10 ani iar Crus Classés de 1855 este o clasificare a producatorilor din Medoc si Graves dar si a celebrelor vinuri dulci din Sauternes si Barsac din 1855.

mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...