Moros Riserva 2016 este un cupaj din 95% Negroamaro si 5% Malvasia Nera fiind singurul vin produs de Cantina Moros din vite de vie cu varsta medie de 60 de ani. Vizual impresioneaza prin culoarea sa rosu rubiniu inchis cu reflexii purpurii in margini. Nasul captiveaza prin note intense de fructe rosii de padure, prune, cuisoare, lemn dulce, vanilie si gem de zmeura. Gustul este catifelat si echilibrat cu taninuri dulci-carnoase. Aromele primare de fructe rosii de padure completate de indicii balsamice se resimt si in postgust care este prelung, elegant si usor piperat.
Asocieri culinare: ideal cu preparate din carne rosie si vanat, branzeturi maturate, legume caramelizate si chiar anumite deserturi pe baza de ciocolata neagra.
Maturare: 12 luni in bariuri americane si frantuzesti
Temperatura optima de servire: 16-18 °C
Clientrul nu a scris detalii
Diferentele dintre partea de nord si partea de sud a Pugliei nu sunt doar de natura geografica ci si din punct de vedere al stilului de vinificare. Daca nordul este mai deluros si mai legat de practicile de vinificare din centrul Italiei, sudul este plat in totalitate si ramane fidel influentelor din trecutul Greco-Roman.
Te invitam sa degusti din portofoliul nostru de vinuri din Puglia in randurile ce urmeaza.