Stoc epuizat
Vin Alb - Claudio Quarta - Tenute Eméra - Bianco di Negroamaro 2019

Vin Alb - Claudio Quarta - Tenute Eméra - Bianco di Negroamaro 2019

Italia Puglia, Italia
Negroamaro
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2019
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
13%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Negroamaro

Bianco di Negroamaro 2019 ne spune povestea soiului Negroamaro originar pe aceste meleaguri inca din antichitate. Claudio Quarta Vignaiolo a dorit sa demonstreze cat de expresiv poate fi acest soi nu doar in vinul rosu sau rose ci chiar si intr-un pahar de vin alb. E de precizat ca doar 3300 sticle au fost imbuteliate din recolta anului 2019. Aspectul lucios cu reflexii roz-aurii si un nas imbietor si generos in note de flori de salcam si iasomie sunt un preambul cat se poate de carismatic pentru ce urmeaza in gust. Rotund si dens, echilibrat si proaspat, gustul dezvolta aceasta poveste inedita aducand in primplan arome de musetel si flori de camp.

Asocieri culinare: ideal cu fructe de mare, risotto sau chiar cu un platou de branzeturi

Temperatura optima de servire: 12 °C 


CLAUDIO QUARTA
Povestea vinurilor create de Claudio Quarta incepe in 2006 in apropiere de Manduria, patria soiului Primitivo. In cele peste 40 de hectare de vie ale sale s-a facut loc si o podgorie unica probabil in lume deoarece aici a adunat peste 500 de soiuri de struguri diferiti. Dar dintre toate acestea "vedetele" cramei raman Primitivo, Negroamaro si Greco (di Tufo) care provine dintr-o alta podgorie a cramei aflata in regiunea Campania.
mai mult...
Puglia
Puglia este o regiune vitivinicola din sudul Italiei, o fasie ingusta ce se intinde dinspre peninsula Gargano, de-a lungul Peninsulei Salento. Puglia ar putea fi impartita in trei mari regiuni viticole: Foggia in nord, Bari si Taranto in centru, iar Brindisi si Lecce in sud. Geografic vorbind, portofoliul de vinuri din Puglia il vom gasi in sud , dincolo de Brindisi–Taranto. In mare parte celebrele vinuri din Puglia sunt produse din soiuri specifice zonei: Negroamaro si Primitivo. Verdeca este singurul soi de vin alb prezent in aceasta regiune dominata de vinuri rosii italiene. Celebrele vinuri rosii DOC din Puglia sunt: Alezio, Matino, Galatina, Copertino, Nardo, Leverano, Lizzano, Salice Salentino, Squinzano si Brindisi. Vinurile albe sunt produse din strugurii Impigno ( o incrucisare dintre Bambino Bianco si Quagliano) iar vinul rosé din Ottavianello (Cinsaut).

Diferentele dintre partea de nord si partea de sud a Pugliei nu sunt doar de natura geografica ci si din punct de vedere al stilului de vinificare. Daca nordul este mai deluros si mai legat de practicile de vinificare din centrul Italiei, sudul este plat in totalitate si ramane fidel influentelor din trecutul Greco-Roman. 

Te invitam sa degusti din portofoliul nostru de vinuri din Puglia in randurile ce urmeaza.

mai mult...
Negroamaro
Negroamaro este un soi de strugure din Puglia, Sudul Italiei din care se obtin vinuri rosii de calitate. In cupaje il vom gasi alaturi de soiuri autohtone precum Primitivo, Malvasia Nera, Sangiovese sau Montepulciano. Un vin rosu obtinut din Negroamaro este de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii violacee in margini. Nasul este dominat de fructe rosii coapte si mirodenii orientale, textura catifelata, gust echilibrat si complex cu arome de fructe negre si rosii.
mai mult...