Stoc epuizat
Vin Rosu - Colle Corviano - Sangiovese Terre di Chieti 2019
Vin eco: vegan

Vin Rosu - Colle Corviano - Sangiovese Terre di Chieti 2019

Italia Abruzzo, Italia
Sangiovese
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2019
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
12.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Sangiovese

Sangiovese Terre di Chieti produs de crama Colle Corviano este un vin de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii violacee in margini. Nasul este complex cu arome pregnante de fructe coapte. Gustul este vibrant si elegant cu arome specifice maturarii la baric. Postgustul este proaspat si prelung.

Asocieri culinare: ideal cu preparate din carne rosie si carne alba la cuptor sau pe gratar, branzeturi proaspete si mezeluri fine.

Maturare: 3 luni in baricuri frantuzesti.


COLLE CORVIANO
Colle Corviano este o crama prestigiosa din renumita regiune viticola, Abruzzo - Italia. Asezata pe coasta Adriaticii, langa Lazio, Colle Corviano se lasa inspirata atat de potentialul si autenticitatea locului cat si de ambitia si aspiratiile celor doi proprietari: Antonella Ditonno si Rodrigo Redmond. In ceea ce priveste productia de vinuri, Colle Corviano promoveaza metodele sustenabile pentru a crea un echilibru intre calitatea vinurilor, podgorii si mediul inconjurator. Vinurile sunt produse in principal din soiul Montepulciano urmat de Sangiovese, Pinot Grigio, Pecorino si Chardonnay.
mai mult...
Abruzzo
Abruzzo este o regiune viticola din Italia recunoscuta in intreaga lume pentru palmaresul de vinuri rosii Italiene create din soiul autohton Montepulciano. Asezata pe coasta de est a Adriaticii, Abruzzo adaposteste celebrele vinuri Montepulciano d’Abruzzo. Apelatiunea Montepulciano d’Abruzzo DOC a fost recunoscuta ca atare in 1968 si ocupa o mare parte din estul regiunii Abruzzo. Vinurile sunt bine conturate, cu arome fructate si taninuri rotunde. De asemenea, un vin Montepulciano d’Abruzzo trebuie sa stea minim 3 ani la maturat, dintre care 6 luni in baricuri de stejar.
mai mult...
Sangiovese
Sangiovese este un soi de strugure din care se obtin vinuri rosii de calitate. Este cel mai cultivat soi din Italia. Un vin rosu obtinut din 100% Sangiovese este expresiv cu note de cirese si zmeura. Gustul are o textura delicata, structura excelenta, cu arome de fructe de padure coapte si smochine. In regiunea Toscana, Sangiovese va crea vinuri de calitate precum Brunello di Montalcino DOCG, Vino Nobile di Montepulciano sau Chianti.
mai mult...