Prosecco de culoare galben pal cu un perlaj fin si persistent, nas fin in care notele florale se remarca inca de la turnarea in pahar, gust proaspat si delicat, usor dulce si deosebit de fructat, iar postgustul este revigorant si savuros.
Asocieri culinare: aperitive
Temperatura optima de servire: 6 grade C
Clientrul nu a scris detalii
Din punct de vedere geografic regiunea Veneto este impartita in trei. In partea de nord-vest la poalele Alpilor, pe marginea estica avem tarmul Lacului Garda. In partea de est al lacului, la nord de Verona se afla Valpolicella cu subregiunea Valpantena iar la est de Valpolicella, Soave. Vinurile cupajate Valpolicella au la baza soiurile autohtone Corvina, Rondinella si Molinara iar Garganega si Trebbiano sunt soiurile cheie pentru elegantul vin alb Soave. Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir (Pinot Nero) si Carmenere sunt soiurile care produc celebrele vinuri din Veneto impreuna cu Pinot Grigio si Tocai Friulano. In partea de nord a regiunii dincolo de raul Piave, Prosecco este cel care domina.
Te invitam sa incerci portofoliul nostru de vinuri din Veneto in randurile ce urmeaza.