Prosecco - Contarini - D.O.C. Millesimato Brut

Italia Veneto , Italia
Glera
Pret
69,00 RON
Garantie SGR
Garantia SGR: Sistem de garantie-returnare pentru reciclarea eficienta a ambalajelor. Garantia de 0.5 lei/ambalaj se restituie la momentul returnarii ambalajului SGR la unul din punctele de returnare RetuRO de pe teritoriul Romaniei.
Cantitate

Fisa tehnica

Tip
Brut
Culoare
Alb
Alcool
11%
Cantitate
Standard 0.75L
Spumante
Prosecco
Soiuri
Glera

Prosecco Brut de culoare galben pai deschis, cu perlaj fin si abundent, nas subtil ce aduce a flori de salcam si wisteria acompaniate de note de piersica si mere verzi, gust delicat si crocant, fructat si revigorant. Un prosecco ideal pentru orice eveniment si menit sa complementeze preparate culinare cum sunt aperitivele. Se serveste rece!

Rated 3.90 on the scale 1 - 5 based on 2 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii

Eeny, meeny, Contarini

Trecutam weekendul final de februarie printr-un concurs în care am avut parte de multe glere transformate-n prosecco. Si am dat de valențe foarte diferite ale aceluiași strugure, dar prestat diferit de către fiecare vinificator. <br /> <br /> Am încercat să-l traduc prin filtrul juratului de concurs și acest spumant mi-a ieșit undeva la un 87-88 de puncte, adică de aur. <br /> <br /> Îmi place mult abordarea florală a acestui prosecco, de la miros la gust. Notele de flori de iasomie, salcâm și miere, ușor completate de piersică coaptă și aciditate potolită. efervescența restului de CO2 este foarte prietenoasă și face un total de îmbucurat papilele oricui. Pare bun de zile de amor, Dragobeți fericiți și necazuri în bucătărie rezolvate pe blat (ăla de piatră, lemn sau ce-o fi). <br /> <br />


CONTARINI
Povestea Cramei Contarini din Valdobbiadene dateaza din secolul al XVI-lea cand Zaccaria Contarini a hotarat sa inceapa o productie proprie de vinificatie. Acesta a ales padurile din Treviso fiind deosebit de potrivite pentru viticultura datorita protectiei alpine. Aici cu mai mult de doua secole in urma renumitul "Prosecco" a devenit o emblemă a zonei. Tot aici, mai exact in Conegliano s-a nascut in 1877 prima Scoală italiana de viticultura si enologie. Soiul de baza de pe plantatiile podgoriei Contarini este Glera urmat de Chardonnay, Pinot Blanc si Pinot Grigio. Clima: calda si temperata cu precipitatii semnificative inclusiv in cele mai uscate si toride luni Sol: bogat in minerale Vinificatie: Vinurile Contarini sunt create prin tehnologii moderne in care compania investeste in mod constant, mentinandu-se in trend cu noutatile dar totodata fiind in armonie cu valorile traditionale.
mai mult...
Veneto
Veneto este o regiune vitivinicola importanta din nordul Italiei. Din punct de vedere administrativ alaturi de Trentino-Alto Adige si Friuli-Venezia Giulia formeaza departamentul Triveneto. Desi este mai mica decat celelalte regiuni vitivinicole din Italia – Piedmont, Toscana, Lombardia, Puglia si Sicilia – arealul Venetto produce o cantitate mai mare de vinuri italiene. Pe langa vinuri rosii Valpolicella , Amarone si vin dulce Recioto, 25% din aceste vinuri din Veneto sunt vinuri spumante sub apelatiunea DOC/DOCG.

Din punct de vedere geografic regiunea Veneto este impartita in trei. In partea de nord-vest la poalele Alpilor, pe marginea estica avem tarmul Lacului Garda. In partea de est al lacului, la nord de Verona se afla Valpolicella cu subregiunea Valpantena iar la est de Valpolicella, Soave. Vinurile cupajate Valpolicella au la baza soiurile autohtone Corvina, Rondinella si Molinara iar Garganega si Trebbiano sunt soiurile cheie pentru elegantul vin alb Soave. Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir (Pinot Nero) si Carmenere sunt soiurile care produc celebrele vinuri din Veneto impreuna cu Pinot Grigio si Tocai Friulano. In partea de nord a regiunii dincolo de raul Piave, Prosecco este cel care domina.

Te invitam sa incerci portofoliul nostru de vinuri din Veneto in randurile ce urmeaza.

mai mult...
Glera
Glera este soiul de strugure Italian utilizat in producerea de Prosecco. Acest soi de strugure este crescut de sute de ani pe pamanturile Italiene, mai cu seama in regiunile Veneto si Friuli, in special pentru productia de Prosecco. Glera si Prosecco au devenit sinonime in urma dobandirii statutului de DOCG, in 2009. Glera este utilizat si in productia de Frizzante si Spumante, fiind un soi cu aciditate ridicata si o paleta destul de neutra, pe care se deosebesc aromele de piersica si miere. Glera are nivelul de alcool scazut (minimum 8,5%) fiind ideal pentru a bautura de vara sau un aperitif.
mai mult...