Prosecco Brut de culoare galben pai deschis, cu perlaj fin si abundent, nas subtil ce aduce a flori de salcam si wisteria acompaniate de note de piersica si mere verzi, gust delicat si crocant, fructat si revigorant. Un prosecco ideal pentru orice eveniment si menit sa complementeze preparate culinare cum sunt aperitivele. Se serveste rece!
Clientrul nu a scris detalii
Eeny, meeny, Contarini
Trecutam weekendul final de februarie printr-un concurs în care am avut parte de multe glere transformate-n prosecco. Si am dat de valențe foarte diferite ale aceluiași strugure, dar prestat diferit de către fiecare vinificator. <br /> <br /> Am încercat să-l traduc prin filtrul juratului de concurs și acest spumant mi-a ieșit undeva la un 87-88 de puncte, adică de aur. <br /> <br /> Îmi place mult abordarea florală a acestui prosecco, de la miros la gust. Notele de flori de iasomie, salcâm și miere, ușor completate de piersică coaptă și aciditate potolită. efervescența restului de CO2 este foarte prietenoasă și face un total de îmbucurat papilele oricui. Pare bun de zile de amor, Dragobeți fericiți și necazuri în bucătărie rezolvate pe blat (ăla de piatră, lemn sau ce-o fi). <br /> <br />
Din punct de vedere geografic regiunea Veneto este impartita in trei. In partea de nord-vest la poalele Alpilor, pe marginea estica avem tarmul Lacului Garda. In partea de est al lacului, la nord de Verona se afla Valpolicella cu subregiunea Valpantena iar la est de Valpolicella, Soave. Vinurile cupajate Valpolicella au la baza soiurile autohtone Corvina, Rondinella si Molinara iar Garganega si Trebbiano sunt soiurile cheie pentru elegantul vin alb Soave. Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir (Pinot Nero) si Carmenere sunt soiurile care produc celebrele vinuri din Veneto impreuna cu Pinot Grigio si Tocai Friulano. In partea de nord a regiunii dincolo de raul Piave, Prosecco este cel care domina.
Te invitam sa incerci portofoliul nostru de vinuri din Veneto in randurile ce urmeaza.