• Pret redus
Stoc epuizat
Vin Alb - Conte Vistarino - Ries Riesling 2017

Vin Alb - Conte Vistarino - Ries Riesling 2017

Italia Lombardia, Italia
Riesling
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2017
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
12.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Riesling

Conte Vistarino Ries Riesling 2017 de culoare galben pai cu reflexii aurii in margini, nas expresiv si generos in note de fructe (ananas, caise, citrice) si flori de portocal. Gust complex, placut si catifelat pe palatin, amplu si corpolent, cu o aciditate savuroasa si arome minerale specifice terroirului. Postgustul se resimte placut si proaspat cu o aroma eleganta de petrol, tipica vinurilor Riesling mature.

Asocieri culinare: brazeturi maturate semidure, legume la gratar, fructe de mare, peste, pui si porc

Temperatura optima de servire: 8-10 grade C


CONTE VISTARINO
Inconjurata de un peisaj idilic, crama Conte Vistarino se afla in provincia Rocca de’ Giorgi din regiunea Lombardia. Telul familiei Vistarino este sa produca vinuri de calitate superioara ce reflecta perfect bogatia solului si a terroirului folosind tehnologii de ultima generatie. Pe la sfarsitul secolului 19, Carlo Giorgi di Vistarino introducea in portofoliul domeniului sau un soi de strugure frantuzesc extrem de sofisticat dar si sensibil: Pinot Noir. S-a dovedit a fi o miscare de succes deoarece avea sa castige premii cu vinurile sale spumante obtinute din Pinot Noir si la Londra si la Paris.   Astazi, domeniul este condus de urmasa sa, Ottavia Giorgi di Vistarino, care cu aceeasi pasiune si daruire pentru vita de vie si vin produce o gama larga de vinuri de calitate obtinute din cele 180 hectare din care 140 sunt atribuite soiului Pinot Noir.  
mai mult...
Lombardia
Lombardia este o regiunea vitivinicola din nordul Italiei responsabila pentru unele dintre cele mai bune vinuri din Italia. Arealul se invecineaza cu Piedmont in vest, Emilia-Romagna in sud si Veneto in partea de vest, asadar perfect pozitionata astfel incat sa ofere o varietate de vinuri italiene de calitate. Arealul Lombardia gazduieste 5 apelatiuni DOCG si 20 DOC cele mai importante fiind dupa cum urmeaza:

Franciacorta este o regiune celebra pentru portofoliul sau de vinuri spumante create in imaginea celebrelor spumante Champagne prin metoda traditionala. La fel ca Champagne, celebrul vin spumant Franciacorta foloseste soiurile Chardonnay, Pinot Noir( si cantitati mici de Pinot Blanc). Oltrepo Pavese se remarca prin palmaresul de vinuri din Lombardia obtinute din Pinot Grigio, Oltrepo Pavese Pinot Grigio, si de vinuri spumante Oltrepo Pavese Metodo Classico DOCG. Valtelina este o regiune alpina exclusivista unde vom intalni vinuri rosii italiene din Lombardia obtinute din soiurile autohtone Nebbiolo, Barolo si Barbaresco.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Lombardia pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Riesling
Soi de struguri foarte aromat si fructat, Riesling este unul dintre cele mai importante soiuri de struguri de vin alb. Riesling isi are originile de-a lungul raului Rin, mai exact la granita dintre Alsacia (Franta) si Germania iar aromele tipice acestui soi pot varia de la citrice, mar verde si piersici, la caise si mango sau chiar guava plus celebra nota de petrol.
mai mult...