Stoc epuizat
Vin Rosu - Corcova - Reserve Cuvee Racoveanu 2011

Vin Rosu - Corcova - Reserve Cuvee Racoveanu 2011

Romania Dealurile Olteniei, Romania

Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2011
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
13%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Cabernet Sauvignon, Merlot

Dealurile Olteniei

Vinuri din Dealurile Olteniei

In Oltenia, cultivarea vitei de vie si producerea vinului respecta traditia locului. Dealurile si colinele subcarpatice beneficiaza din plin de caldura si lumina favorizand astfel recoltele bogate. Portofoliul de vinuri din Dealurile Olteniei contine in principal vinuri romanesti din soiurile Feteasca Neagra, Feteasca Regala, Feteasca Neagra de Dragasani, Novac, Tamaioasa romaneasca si Cramposie

Arealul se imparte si el in mai multe podgorii dintre care mentionam Crama Oprisor, Bauer si Casa de vinuri Stefanesti ce se remarca prin vinuri romanesti de Dealurile Olteniei pline de personalitate si traditie autohtona. Pe langa soiuri cu specific romanesc, Podgoriile din Dealurile Olteniei vor folosi soiuri precum Merlot, Viognier, Pinot Gris, Chardonnay, Syrah, Marselan, Cabernet Sauvignon sau Pinot Noir pentru a produce vinuri rosii si vinuri albe de calitate. 

Te invitam sa incerci selectia noastra de vinuri din Dealurile Olteniei chiar aici.

mai mult...
Cabernet Sauvignon

Vinuri Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...