Stoc epuizat
Vin Spumant - Cotnari - Colocviu la Venetia

Vin Spumant - Cotnari - Colocviu la Venetia

Romania Cotnari, Romania
Busuioaca De Bohotin
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

Tip
Extra Dry
Culoare
Rose
Alcool
12%
Cantitate
Standard 0.75L
Spumante
Alte spumante
Soiuri
Busuioaca De Bohotin

Colocviu la Venetia este cunoscut pentru gustul nobil, specific soiurilor romanesti. De culoare roz diafan, obtinut din Busuioaca de Bohotin, el se remarca prin parfumul placut in nas dominat de note de capsuni si fragute, si note florale (trandafiri). Este un vin suplu si intens ce ofera arome dulci de capsuni si vanilie echilibrate de o aciditate moderata. Postgustul este cat se poate de proaspat si persistent.

Asocieri culinare: piept de rata cu sos de portocale, bruschete din pastrama de gasca cu ananas, deserturi

Temperatura optima de servire: 8-10 grade C

Rated 3.90 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


CASA DE VINURI COTNARI
Casa de Vinuri Cotnari este un proiect ambitios, inceput in anul 2007 cu podgorii formate din traditionalele soiuri romanesti Grasa de Cotnari, Tamaioasa Romaneasca si Feteasca Alba, carora li s-au alaturat Busuioaca si Feteasca Neagra. De specificat este faptul ca soiul Feteasca Neagra a fost replantat in podgoria Cotnari, si nu plantat.
mai mult...
Cotnari
Daca ne-am putea întoarce cu aproximativ 2.500 de ani în urma, am gasi pe dealul Catalinei o cetate traco-getica. Descoperirile din interiorul cetatii Catalina au adus dovezi convingatoare cu privire la existenta vitei de vie in Cotnari, tocmai de pe vremea lui Burebista (82-44 i.Hr). „Podgoriile sfinte” de la Cotnari, cum le-a numit Dimitrie Cantemir, sunt rodul unei îndeletniciri vitivinicole străvechi. Istoria a demonstrat ca soiurile de vinuri din Cotnari sunt binecuvantate rezistand bolilor, cotropitorilor si ideologiilor politice.

Portofoliul de vinuri din Cotnari se remarca prin dragostea ancestrala a locuitorilor pentru vinuri romanesti de calitate. Ca regula de baza, un vin de Cotnari se produce exclusiv din soiuri autohtone: Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Alba, Busuioaca, Grasa de Cotnari si Feteasca Neagra.

Te invitam sa incerci lista noastra de vinuri din Cotnari chiar aici.

mai mult...
Busuioaca De Bohotin
Busuioaca de Bohotin este un soi de strugure romanesc, originar din localitatea Bohotin, judetul Iasi din care se obtin vinuri rosé. General vorbind Busuioaca de Bohotin este un vin licoros si parfumat. In nas predomina notele de trandafir si busuioc iar gustul este bogat in arome de caprifoi si piersici coapte.
mai mult...