Vin Rosu - Crama Girboiu - Epicentrum Merlot & Cabernet Sauvignon 2012

Producator CRAMA GIRBOIU
Romania Romania
Pret
42,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2012
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Cabernet Sauvignon, Merlot

Epicentrum Merlot & Cabernet Sauvignon 2012/2013 produs de crama Girboiu este un vin de culoare rosu rubiniu inchis cu reflexii violacee in margini. Nasul este dominat de note pregnante mure, coacaze negre si prune completate de note delicate de vanilie. Gustul este echilibrat, amplu cu taninuri pronuntate iar postgustul este savuros si persistent.

Asocieri culinare: ideal cu preparate din carne rosie, branzeturi maturate dure si semidure, legume caramelizate si mezeluri fine.


Cabernet Sauvignon

Vinuri Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...