Stoc epuizat
Vin Spumant - Cuvage - Blanc de Blancs Brut
La concursul de vinuri The Champagne & Sparkling Wine World Championship  acest vin a obtinut medalia de Champagne&Sparkling Silver.

Vin Spumant - Cuvage - Blanc de Blancs Brut

Italia Piemonte, Italia
Chardonnay
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

Tip
Brut
Culoare
Alb
Alcool
12%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Spumante
Alte spumante
Soiuri
Chardonnay

Blanc de Blancs Brut este un vin spumant de culoare galben pai cu perlaj fin si abundent. In nas regasim note generoase de paine prajita, fructe galbene si mirodenii iar gustul este savuros si delicat cu note fructate. Postgustul este efervescent si elegant.

Asocieri culinare: preparate din carne alba, peste proaspat sau fructe de mare.


CUVAGE
Infiintata in 2001 in Acqui Terme - Alessandria - Cuvage este o podgorie renumita la nivel mondial pentru palmaresul sau de vinuri spumante obtinute prin Metoda Traditionala. Mandra de originile sale piedmontese , Cuvage foloseste exclusiv soiuri autohtone precum Nebbiolo sau Cortese iar “cuvée” si “perlage” sunt doi termeni cheie in productia acestor spumante italiene de inalta calitate.
mai mult...
Piemonte
Piemonte este o regiune vitivinicola din nordul Italiei recunoscuta la nivel mondial pentru unele dintre cele mai bune vinuri rosii italiene din soiul Nebbiolo. Soiul Nebbiolo este ingredientul princi pentru 4 vinuri DOCG din Piemonte printre care: Barolo si Barbaresco.  Barolo este un comitat traditional situat pe dealurile Piemontului in nord-vestul Italiei ce se axeaza in mare parte pe vinuri rosii. Podgoriile si cramele (cantine) arealului sunt foarte cunoscute datorita celor mai bune vinuri rosii din Italia create exclusiv din strugurii Nebbiolo. Specificitatea acestor vinuri rosii din Barolo, Italia consta in  aroma “de gudron si trandafiri”, culoarea rubinie, taninuri ferme, aciditate ridicata si nivel ridicat de alcool. Celebrele vinuri rosii Barolo au nevoie de 10 ani pentru a-si imblanzi taninurile. In prezent unii producatori s-au orientat spre “stiluri mai internationale” cu perioade de maturare mai reduse.

In partea de nord-vest a regiunii Piemont vom gasi renumitele vinuri rosii Barbaresco obtinute exclusiv din soiul Nebbiolo. Asemeni unui vin Barolo, specificul acestor vinuri Barbaresco consta in taninuri ferme, aciditate ridicata si necesitatea unei perioade de maturare mai indelungate.

Desi Barolo si Barbaresco au multe puncte in comun, buchetul de vinuri italiene Barbaresco au o expresivitate mai feminina, mai blanda spre deosebire de buchetul de vinuri Barolo care emana o alura mai masculina si mai ferma.

Cele mai cunoscute vinuri din Piemonte sunt: Barolo, Barbaresco si Barbera d'Asti. Terroir-ul se situeaza la poalele Alpilor de Vest care incercuiesc regiunea in nord si in vest creand astfel granita naturala cu Provence, Franta. Piemont este adesea descris ca “Burgundia” Italiei.

mai mult...
Chardonnay
Chardonnay este unul dintre cele mai faimose si plantate soiuri de struguri pentru vin alb din lume. Cu toate ca cele mai expresive varietati de Chardonnay sunt produse in Burgundia si California, soiul a fost pus in valoare si de producatori din Italia, Australia, Noua Zeelanda si anumite parti din Africa de Sud. Aromele unui Chardonnay sunt greu de descris si difera de la o podgorie la alta; multe vinuri Chardonnay sunt foarte complexe, datorita metodei de producere. Astfel fermentatia malolactica aduce arome untoase si/sau maturarea cotribuie cu note de vanilie, fum si indicii de condimente precum cuisoare sau scortisoara. 
mai mult...