Stoc epuizat
Vin Spumant Rose - Cuvage - Nebbiolo d'Alba DOC Millesimato Rose Brut 2017
La concursul de vinuri The Champagne & Sparkling Wine World Championship  acest vin a obtinut medalia de Champagne&Sparkling Silver.
La concursul de vinuri Mundus Vini acest vin a obtinut medalia de aur.

Vin Spumant Rose - Cuvage - Nebbiolo d'Alba DOC Millesimato Rose Brut 2017

Italia Piemonte, Italia
Nebbiolo
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2017
Tip
Brut
Culoare
Rose
Alcool
12.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Spumante
Alte spumante
Soiuri
Nebbiolo

Nebbiolo d'Alba DOC Millesimato Rose Brut 2017este un vin spumant de culoare roz cu perlaj fin si abundent. Nasul este delicat cu note de petale de trandafir si nucsoara, iar gustul este elegant si savuros. Postgustul este efervescent si placut.

Asocieri culinare: ideal pentru aperitive si preparate din fructe de mare sau peste.


CUVAGE
Infiintata in 2001 in Acqui Terme - Alessandria - Cuvage este o podgorie renumita la nivel mondial pentru palmaresul sau de vinuri spumante obtinute prin Metoda Traditionala. Mandra de originile sale piedmontese , Cuvage foloseste exclusiv soiuri autohtone precum Nebbiolo sau Cortese iar “cuvée” si “perlage” sunt doi termeni cheie in productia acestor spumante italiene de inalta calitate.
mai mult...
Piemonte
Piemonte este o regiune vitivinicola din nordul Italiei recunoscuta la nivel mondial pentru unele dintre cele mai bune vinuri rosii italiene din soiul Nebbiolo. Soiul Nebbiolo este ingredientul princi pentru 4 vinuri DOCG din Piemonte printre care: Barolo si Barbaresco.  Barolo este un comitat traditional situat pe dealurile Piemontului in nord-vestul Italiei ce se axeaza in mare parte pe vinuri rosii. Podgoriile si cramele (cantine) arealului sunt foarte cunoscute datorita celor mai bune vinuri rosii din Italia create exclusiv din strugurii Nebbiolo. Specificitatea acestor vinuri rosii din Barolo, Italia consta in  aroma “de gudron si trandafiri”, culoarea rubinie, taninuri ferme, aciditate ridicata si nivel ridicat de alcool. Celebrele vinuri rosii Barolo au nevoie de 10 ani pentru a-si imblanzi taninurile. In prezent unii producatori s-au orientat spre “stiluri mai internationale” cu perioade de maturare mai reduse.

In partea de nord-vest a regiunii Piemont vom gasi renumitele vinuri rosii Barbaresco obtinute exclusiv din soiul Nebbiolo. Asemeni unui vin Barolo, specificul acestor vinuri Barbaresco consta in taninuri ferme, aciditate ridicata si necesitatea unei perioade de maturare mai indelungate.

Desi Barolo si Barbaresco au multe puncte in comun, buchetul de vinuri italiene Barbaresco au o expresivitate mai feminina, mai blanda spre deosebire de buchetul de vinuri Barolo care emana o alura mai masculina si mai ferma.

Cele mai cunoscute vinuri din Piemonte sunt: Barolo, Barbaresco si Barbera d'Asti. Terroir-ul se situeaza la poalele Alpilor de Vest care incercuiesc regiunea in nord si in vest creand astfel granita naturala cu Provence, Franta. Piemont este adesea descris ca “Burgundia” Italiei.

mai mult...
Nebbiolo
Nebbiolo este un soi de strugure nobil originar din Piemonte, Italia din care se obtin iconicele vinuri rosii Barolo si Barbaresco. Specificitatea acestor vinuri rosii obtinute din soiul Nebbiolo consta in aroma “de gudron si trandafiri”, culoarea rubinie, taninuri ferme, aciditate ridicata si nivel ridicat de alcool.General vorbind un vin Nebbiolo are nevoie de 10 ani pentru a-si imblanzi taninurile.
mai mult...