Stoc epuizat
Vin Rosu - Domaine Clos Romane - Cairanne 2018

Vin Rosu - Domaine Clos Romane - Cairanne 2018

Franta Valea Ronului, Franta
Shiraz, Syrah, Grenache
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Shiraz, Syrah, Grenache, Monastrell, Carinena , Mourvèdre, Garnacha, Carignan

Cairrane 2018 este un cupaj obtinut din 50% Grenache, 25% Syrah, 20% Mourvèdre si 5% Carignan, de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii violacee in margini, nas elegant si complex cu note primare de coacaze, afine, capsuni si zmeura, acompaniate de indicii subtile de ciocolata, scortisoara si cuisioare, cu un gust catifelat, rotund si plin de savoare, iar finalul se resimte prelung si fructat.

Asocieri culinare: preparate din carne de vita, miel si vanat, branzeturi maturate dure si semidure, fondant de ciocolata 

Rated 5.00 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews
Achizitie verificata

Clientrul nu a scris detalii


DOMAINE CLOS ROMANE
In inima regiunii Provence, in localitatea Cairanne, se afla crama sotilor Nadine si Stephane. Podgoria este asezata pe un sol argilo-calcaros si se extinde dinspre terasele Aygues pana pe inaltele parcele montane care domina campia Rhone-ului. Viile au o varsta de 50 ani si sunt cultivate folosind ingrasaminte organice . Culesul viei se face exclusiv manual. Maturarea are loc in butoaie de stejar intre 12-18 luni, iar imbutelierea nu implica nici pasteurizare nici filtrare. Suntem invitati sa gustam din “l’art de vivre provencal” intr-un pahar de vin.
mai mult...
Valea Ronului
Valea Rhonului este o regiune vitivinicola asezata pe cele doua maluri ale raului Rhon, intre Vienne si Avignon, la sud de Lyon. Pe malul nordic de pe Valea Ronului vom avea un palmares de vinuri rosii seci obtinute din soiul Syrah. Lista de vinuri din Valea Ronului, malul nordic continua cu vinuri albe obtinute din soiurile Viognier, Marsanne si Roussanne.

Pe malul sudic al Vaii Ronului arealul se bucura de o clima mediteraneana influentata de vantul Mistral ce aduce ierni blande si precipitatii mai putine. De data aceasta portofoliul de vinuri din Valea Ronului va fi dominat de celebrele vinuri rosii cupajate GSM obtinute din soiurile Syrah, Grenache si Mourvedre. Cele mai importante podgorii din Valea Ronului, malul sudic sunt: Gigondas, Lirac si bineinteles Châteauneuf-du-Pape.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Valea Ronului pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Shiraz
Shiraz este numele dat strugurelui Syrah de catre vinificatorii australieni si a altor producatori din lumea noua. Diferenta majora intre Shiraz si Syrah nu este strugurele, ci modul de vinificare, astfel ca un Shiraz este vinificat intr-un stil ce apartine lumii noi, iar Syrah este vinificat intr-un stil traditional, provenit din Franta. Shiraz este un soi atat de important si simbolic pentru Australia, incat acesta a devenit si cel mai plantat strugure din tara. Avandu-si originile in lumea noua, Shiraz exprima arome intense de fructe, mai cu seama afine, coacaze negre si cirese; acestea sunt accentuate de aromele secundare: ciocolata, piper si condimente.
mai mult...