Pinot Noir din Apelatiunea de Origine Controlata (AOC) Gevrey-Chambertin de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii grena in margini, nas generos in note fructate si florale din care se disting inca de la turnarea in pahar cele de cirese, capsuni, dude si violete. Dupa ce-l invartim se ridica din pahar note de lemn dulce, piele tabacita, condimente usoare si hibiscus. In continuare acest Pinot Noir surprinde prin complexitatea s-a deoarece descoperim tonuri subtile pamanii si de ciuperci. Pe palatin taninii se imbina armonios cu textura catifelata a vinului in care gustul este puternic aromat de notele amintite in nas. Postgustul este proaspat, fructat si de lunga durata.
Maturare: 14-18 luni in barrique frantuzesc
Temperatura optima de degustare: 14 - 16 grade C
Asocieri culinare: branzeturi semidure si dure din lapte de vaca, miel la cuptor si antricot de vita la gratar
Din Chablis pana in Macon, arealul extrem de divers si complex, fragmentat de relief si clima ne propune o gama generoasa de vinuri albe si vinuri rosii frantuzesti de calitate superioara. Cele 84 Apelatiuni de Origine Controlata (AOC) ce intregesc regiunea vitivinicola Burgundia sunt impartite in patru categorii: Appellations Regionales, Appellations Villages, Appellations Premieres Crus si Appellations Grands Crus. Fiecare dintre ele indica gradul de calitate al fiecarui vin in parte si joaca rolul de “certificat de autenticitate”, totodata atragand atentia asupra calibrul terroirului. Asadar, ramane doar sa comanzi vin din Burgundia din selectia noastra pentru a te convinge de complexitatea si calitatea imbuteliata in fiecare sticla.