Stoc epuizat
Vin Rosu - Domaine Cyrot-Buthiau - Pommard 1er Cru Les Charmots 2017

Vin Rosu - Domaine Cyrot-Buthiau - Pommard 1er Cru Les Charmots 2017

Franta Burgundia, Franta
Pinot Noir
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2017
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
13%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Pinot Noir

Pommard 1er Cru Les Charmots este un Pinot Noir de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii violacee in margini, nas expresiv dominat de note de cirese salbatice, coacaze negre si prune supracoapte impletite armonios cu tonuri de piele tabacita, lemn, ciocolata si piper. Vinul este extrem de corpolent si complex cu o textura catifelata ce pune in evidenta aromele de fructe negre de padure. Tanini moi, aciditatea foarte buna si nivelul de alcool sunt intr-un echilibru perfect, iar finalul este aromat si de lunga durata.

Asocieri culinare: vanat, friptura de vita, miel, carne de pasare, branzeturi

Temperatura optima de servire: 14-16 grade C


DOMAINE CYROT BUTHIAU
Paul Joseph Cyrot a fondat crama si domeniul actual in 1920, fiind in acea vreme administrator al Chateau de Pommard, iar apoi al Clos De Tart in Morey-Saint-Denis. In completarea activitatii sale, a achizitionat podgoriile din Pommard. Astazi domeniul are in posesie mai multe parcele aflate in urmatoarele AOC-uri: Bourgogne, Volnay, Maranges 1er Cru, Santenay 1er Cru, Pommard si Pommard 1er Cru, excelent pentru soiul Pinot Noir. Vinurile Pommard, emblematice pentru zona Bourgogne, au fost apreciate chiar si de Henri IV, Ludovic XV, Ronsard si Victor Hugo. 
mai mult...
Burgundia
Celebrele vinuri din Burgundia reprezinta pentru majoritatea pasionatilor de vinuri de calitate expresia perfectiunii, fiind totodata un ambasador global. Cand ne gandim la vin frantuzesc, alaturi de cele din Bordeaux, portofoliul de vinuri din Burgundia este in capul listei. Productia de vinuri din Burgundia, in special din soiurile Pinot Noir si Chardonnay, a fost, este si va fi un pilon al economiei acestei regiuni. Primele referiri despre viticultura regiunii dateaza din sec. I, iar in Evul Mediu calugarii cistercieni au continuat traditia contribuind masiv la importanta acestui segment, alaturi de aristocratia vremii.

Din Chablis pana in Macon, arealul extrem de divers si complex, fragmentat de relief si clima ne propune o gama generoasa de vinuri albe si vinuri rosii frantuzesti de calitate superioara. Cele 84 Apelatiuni de Origine Controlata (AOC) ce intregesc regiunea vitivinicola Burgundia sunt impartite in patru categorii: Appellations Regionales, Appellations Villages, Appellations Premieres Crus si Appellations Grands Crus. Fiecare dintre ele indica gradul de calitate al fiecarui vin in parte si joaca rolul de “certificat de autenticitate”, totodata atragand atentia asupra calibrul terroirului. Asadar, ramane doar sa comanzi vin din Burgundia din selectia noastra pentru a te convinge de complexitatea si calitatea imbuteliata in fiecare sticla.

mai mult...
Pinot Noir
Pinot Noir este un soi de strugure pentru vin rosu de provenienta frantuzeasca, din Burgundia, care s-a extins pe tot mapamondul. Farmecul soiului s-a adaptat in toate podgoriile, de la vestul Germaniei pana in nordul Italiei, din Chile pana in Africa de Sud si Australia, remarcandu-se in California si Noua Zeelanda. Esentata unui Pinot Noir este aroma de capsuni si de cirese prezenta(cirese proaspete rosii in vinurile mai usoare, cirese negre in vinurile corpolente) sustinuta de aromele puternice de lemn. Un Pinot Noir bine contruit poate evidentia si note de piele sau violete, apropiindu-se de paleta aromatica a unui Syrah.
mai mult...