Stoc epuizat
Vin Rosu - Dom. de la Cote de l'Ange - Chateauneuf-du-Pape Vieilles Vignes 2012
95WS
93RP
18.5JR

Vin Rosu - Dom. de la Cote de l'Ange - Chateauneuf-du-Pape Vieilles Vignes 2012

Franta Valea Ronului, Franta
Grenache, Monastrell, Mourvèdre
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2012
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
15.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Grenache, Monastrell, Mourvèdre, Garnacha

Cupaj din 80% grenache si 20% mourvedre de culoare rosu-rubiniu cu reflexii violacee, nas complex si expresiv de zmeura, capsuni si nuante de cacao, gust bogat cu arome de fum, cimbru, rozmarin si vanilie; si cu un postgust fructat, persistent si usor afumat.     

Timp decantare: 2-3 ore


DOMAINE DE LA COTE DE L'ANGE
Istoria arealului vitivinicol Chateauneuf-du-Pape dateaza din sec. 14 cand Papa Clement al V-lea a ales Chateauneuf (lat. Castro Novo) ca noua resedinta de vara. Urmatorii 7 pontifi au continuat sa incurajeze si sa investeasca in producția de vin din aceasta regiune. Motiv suficient de solid pentru familia MESTRE, una dintre cele mai vechi din Chateauneuf-du-Pape, sa se dedice vitei de vie si vinului timp de secole pastrand traditia din generatie in generatie. Monique si Jean Claude MESTRE au creat in anii ‘60 propria crama ca parte a Côteau de l'Ange dupa care au preluat brandul familiei. Fiica lor Corinne, impreuna cu sotul ei Yannick GASPARRI se ocupa in prezent de Domaine de la Côte de l’Ange. Impreuna pastreaza și promovează tradiția enologica din Chateauneuf-du-Pape.
mai mult...
Valea Ronului
Valea Rhonului este o regiune vitivinicola asezata pe cele doua maluri ale raului Rhon, intre Vienne si Avignon, la sud de Lyon. Pe malul nordic de pe Valea Ronului vom avea un palmares de vinuri rosii seci obtinute din soiul Syrah. Lista de vinuri din Valea Ronului, malul nordic continua cu vinuri albe obtinute din soiurile Viognier, Marsanne si Roussanne.

Pe malul sudic al Vaii Ronului arealul se bucura de o clima mediteraneana influentata de vantul Mistral ce aduce ierni blande si precipitatii mai putine. De data aceasta portofoliul de vinuri din Valea Ronului va fi dominat de celebrele vinuri rosii cupajate GSM obtinute din soiurile Syrah, Grenache si Mourvedre. Cele mai importante podgorii din Valea Ronului, malul sudic sunt: Gigondas, Lirac si bineinteles Châteauneuf-du-Pape.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Valea Ronului pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Grenache
Grenache este soiul de strugure rosu extins pe teritoriul Frantei, Spaniei, Australiei si Statelor Unite ale Americii. Este un soi versatil atat in vie, cat si in podgorie, ceea ce explica de ce Grenache este unul din cele mai distribuite soiuri din lumea intreaga. Din punct de vedere semantic, Grenache are sinonime: in Spania i se spune Garnacha, iar in Sardinia Cannonau. Exista presupuneri cu privire la originea soiului, unii spunand ca acesta provine di Sardinia secolului XIV. Plantatii extinse de Grenache se afla in sudul Frantei, pe Valea Rhone-ului si in Provence si Languedoc-Rousillon. Grenache se afla in cupajele clasice Cote-de-Rhone, langa Syrah si Mourvedre, si de asemenea este soiul de baza in renumitul Chateauneuf-de-Pape. Din punct de vedere al aromelor, Grenache este un soi variabil, aromele sale fiind intense, condimentate, cu note de fructe de padure, mai cu seama zmeura.
mai mult...