Vin Rosu - Domaine de Lacombe - Pomerol 2011

Franta Bordeaux, Franta
Merlot, Cabernet Franc
Pret
130,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2011
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
13%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Merlot, Cabernet Franc

Cuvee din Merlot (75%) si Cabernet Franc (25%) de culoare rosu-purpuriu, nas expresiv de prune negre si cirese coapte, cuisoare si piper negru si gust catifelat cu o structura echilibrata. Aromele de fructe negre de padure, violete, ciocolata neagra si condimente piperate se resimt si in postgust care este prelung si elegant.

Fiind 3/4 Merlot, deoarece in Pomerol acest soi are mereu rolul principal, avem in pahar povestea unui vin feminin. Partea de Cabernet Franc ii ofera structura si corpolenta unui clasic Grand Vin de Bordeaux creat pentru a fi savurat in compania unor preparate din vita, vanat, vitel, miel sau porc la cuptor sau pe gratar dar si cu steak de ton.    

Timp decantare: 2 ore


DOMAINE DE LACOMBE
Fondata in 1905 crama a fost parte din domeniul Chateau le Caillou. Din 1975 domeniul apartine familiei Giraud, in prezent fiind in grija lui Andre Girard care a modernizat intreaga linie de productie. Cele 7 hectare de vita de vie cu varsta medie de 30 ani sunt foarte bine pozitionate pe platoul Pomerol avand parte, astfel de un sol nisipos si pietros bogat in oxizi de fier (crasse de fer). Soiurile ce compun cupajul cramei sunt in proportii de 75% Merlot si 25% Cabernet Franc obtinandu-se un vin rotund, cu personalitate si foarte complex.
mai mult...
Bordeaux
Situata in sud-vestul Frantei, regiunea Bordeaux nu are nevoie de introducere cand vine vorba de vinuri de calitate. Este una din cele mai importante si prestigioase zone viticole din lume. O mare parte din ceea ce inseamna vinuri de Bordeaux sunt vinuri rosii seci. Cele mai bune vinuri din Bordeaux, dar si cele mai scumpe, sunt cele din subregiunile Haut-Medoc, Saint-Emilion, Pomerol, Margaux, Sauternais, Entre-Deux-Mers.

Soiurile principale folosite in productia de vinuri rosii de Bordeaux sunt: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc si Merlot. Lista de vinuri autentice din Franta continua cu un palmares de vinuri albe din Bordeaux obtinute din Semillon si Sauvignon Blanc. Revenind la vinul rosu, in Bordeaux avem doua stiluri influentate de pozitia geografica. Asadar avem vinuri de Bordeaux “Left Bank” in care predomina soiul Cabernet Sauvignon, respectiv “Right Bank” in care Merlot este soiul principal din cupaj.

Un vin de Bordeaux autentic poate fi clasificat in mai multe feluri. Unele dintre acestea ne ajuta sa identificam pe cei mai buni producatori regionali de vin. Crus Artisan sunt mici producatori artizani din Médoc, Crus Bourgeois sunt producatorii din Médoc care tin de calitatea si caracterul local al vinului, Crus Classés de Graves este o clasificare a producatorilor din Graves din anul 1953 (revizuita in 1959), Crus Classés de Saint-Émilion clasifica cei mai buni producatori din Saint-Émilion revizuita o data la 10 ani iar Crus Classés de 1855 este o clasificare a producatorilor din Medoc si Graves dar si a celebrelor vinuri dulci din Sauternes si Barsac din 1855.

mai mult...
Merlot
Merlot este un soi de strugure ce provine Franta, regiunea Bordeaux si predomina in vinurile produse in Saint-Emilion si Pomerol. Astazi, Merlot este plantat aproape in toate viile din lume si il mai are ca rival doar pe "fratele sau" Cabernet Sauvignon, originar tot din Bordeaux. Merlot poate fi descris ca un soi rotund, catifelat si usor de baut. Aceasta descriere se datoreaza faptului ca strugurii de Merlot sunt foarte mari, cu pielea subtire, de unde rezulta numarul scazut al taninurilor si astringenta scazuta. Din aceste motive, Merlot este folosit foarte des in cupaje, cu rolul de a inmuia vinurile prea taninoase.
mai mult...