Cuvee din Merlot (75%) si Cabernet Franc (25%) de culoare rosu-purpuriu, nas expresiv de prune negre si cirese coapte, cuisoare si piper negru si gust catifelat cu o structura echilibrata. Aromele de fructe negre de padure, violete, ciocolata neagra si condimente piperate se resimt si in postgust care este prelung si elegant.
Fiind 3/4 Merlot, deoarece in Pomerol acest soi are mereu rolul principal, avem in pahar povestea unui vin feminin. Partea de Cabernet Franc ii ofera structura si corpolenta unui clasic Grand Vin de Bordeaux creat pentru a fi savurat in compania unor preparate din vita, vanat, vitel, miel sau porc la cuptor sau pe gratar dar si cu steak de ton.
Timp decantare: 2 ore
Clientrul nu a scris detalii
Soiurile principale folosite in productia de vinuri rosii de Bordeaux sunt: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc si Merlot. Lista de vinuri autentice din Franta continua cu un palmares de vinuri albe din Bordeaux obtinute din Semillon si Sauvignon Blanc. Revenind la vinul rosu, in Bordeaux avem doua stiluri influentate de pozitia geografica. Asadar avem vinuri de Bordeaux “Left Bank” in care predomina soiul Cabernet Sauvignon, respectiv “Right Bank” in care Merlot este soiul principal din cupaj.
Un vin de Bordeaux autentic poate fi clasificat in mai multe feluri. Unele dintre acestea ne ajuta sa identificam pe cei mai buni producatori regionali de vin. Crus Artisan sunt mici producatori artizani din Médoc, Crus Bourgeois sunt producatorii din Médoc care tin de calitatea si caracterul local al vinului, Crus Classés de Graves este o clasificare a producatorilor din Graves din anul 1953 (revizuita in 1959), Crus Classés de Saint-Émilion clasifica cei mai buni producatori din Saint-Émilion revizuita o data la 10 ani iar Crus Classés de 1855 este o clasificare a producatorilor din Medoc si Graves dar si a celebrelor vinuri dulci din Sauternes si Barsac din 1855.