Zona viticola Dragasani face parte din arealul vitivinicol al Dealurilor Munteniei si Olteniei. Acest plai este recunoscut pentru cultivarea a trei soiuri de struguri autohtoni: Cramposie Selectionată, Negru de Dragasani si Novac. Acestea au un mare potential in producerea vinurilor de calitate care pot reprezenta Romania la nivel international. 

Relieful este format din dealuri si coline inguste cu altitudini intre 200-500 m.

Solurile dominante sunt argilele, cu urme de calcar, nisip, pietris si marna.

Din multitudinea de soiuri de struguri cultivati in Dragasani amintim: Climatul zonei Dragasani este temperat continental. Podgoria este recunoscuta pentru cultivarea a trei soiuri de struguri pentru vin romanesc: Cramposia Selectionata, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Fetească Albă, Fetească Regală, Tămâioasa Românească, Muscat Ottonel, Negru de Drăgășani, Novac, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Pinot Noir, Merlot si Fetească Neagra.