Stoc epuizat
Vin Alb - Dusky Sounds - Sauvignon Blanc 2019

Vin Alb - Dusky Sounds - Sauvignon Blanc 2019

Noua Zeelanda Marlborough, Noua Zeelanda
Sauvignon Blanc
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2019
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
12.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc cu aspect limpede, de culoare galben deschis cu reflexii verzui in margini, nas expresiv si foarte generos in note fructate proaspete de grapefuit, guava si tonuri subtile de urzici. Pe palatin se resimte imediat textura revigoranta, aciditatea vie si aromele fructate concentrate, toata asigurand un final proaspat si crocant.

Asocieri culinare: peste proaspat, platouri din fructe de mare si salate de vara


DUSKY SOUNDS
Dusky Sounds ne spune povestea regiunii Dusky Bay, Marlborough, un terroir excelent pentru Sauvignon Blanc. Se zvoneste ca in perioada Pre-Europeana, Maori vanau pasari moa aici. Insusi Capitanul Cook a descoperit aceste meleaguri in anul 1770. Asadar vinurile care poarta numele acestui loc, redau unicitatea si autenticitatea acestuia. Vorbim despre vinuri clare, vibrante cu arome concentrate, generoase si fructate. Oenologul Simon McGeorge ne impresioneaza prin abordarea lui in conceperea unui vin proaspat potrivit oricaror ocazii si potrivit unui spectru larg de asocieri culinare.
mai mult...
Marlborough
Cu aproape jumatate din podgoriile tarii in interiorul granitelor sale, Marlborough este lacasul celebrului vin din Noua Zeelanda.

Sauvignon Blanc este soiul ce domina aceste terroiruri si in acelasi timp identitatea celebrelor vinuri din Malborough. Desi Sauvignon Blanc din  Marlborough este inevitabil comparat cu Sauvignon Blanc din Sancerre, acesta se distinge prin aromele sale de fructe tropicale de fructul pasiunii si prin notele de agrise specifice locului. Pe langa Sauvignon Blanc, in lista de vinuri din Marlborough vom gasi vinuri albe produse din Chardonnay, Pinot Gris, Riesling  si Albarino. In ultimii ani a inceput sa se remarce si soiul Pinot Noir care a ajuns la maturitatea necesara pentru a produce vinuri rosii lejere si fructate. Marlborough este de asemenea un producator important in materie de vin spumant creat prin metoda traditionala din soiurile Chardonnay si Pinot Noir. 

mai mult...
Sauvignon Blanc
Sauvignon Blanc este un soi de strugure de vin alb ce provine din vestul Frantei, raspandit cu succes in toata lumea. Cu toate ca strugurele este asociat cu Valea Loire, datorita faptului ca este un personaj principal in cupajele Sancerre si Pouilly-Fume, Sauvignon Blanc provine din renumita regiune Bordeaux. In secolul XX, strugurele Sauvignon Blanc atrage atentia asupra unei alte regiuni producatoare de vin, de data asta, de Lume Noua: Marlborough, Noua Zeelanda. Acest Sauvignon Blanc de Noua Zeelanda s-a dezvoltat atat de rapid, incat fenomenul a devenit chiar un eveniment dramatic in lumea vinului. Datorita aromele instense si accesibile, vinul Sauvignon Blanc din regiunea Marlborough a cucerit intreaga lume. In afara de Franta si Noua Zeelanda, soiul de strugure Sauvignon Blanc cunoaste o crestere pe piata internationala: alte tari de Lume Noua, precum SUA, Chile si Africa de Sud, produc acum vinuri Sauvignon Blanc de exceptie. Popularitatea unui Sauvignon Blanc se datoreaza intensitatii lui. Aromele sunt incredibil de accesbile, nu se ascund deloc, de multe ori chiar ies din pahar. Astfel, un Sauvignon Blanc clasic prezinta arome de iarba, urzica, frunze de coacaze negre, sparanghel, mere verzi si agrise, dar si note de pipi-du-chat. 
mai mult...