Vin Alb - Familia Darabont - DA Feteasca Alba 2020

Romania Dealurile Crisanei, Romania
Pret
36,00 RON
Reduceri la volum
Sticla Cantitate Reducere Reducere Economie Ai economisit
6+ 2,00 RON 12,00 RON
30+ phone Suna la 0720 23 23 23 phone Suna la 0720 23 23 23
Cantitate

Asocieri culinare
legume proaspete peste fructe de mare carne alba mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2020
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
11%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Feteasca Alba

DA Feteasca Alba 2020 este un vin de culoare galben pal si reflexii verzui in margini. Buchetul din nas este parfumat cu note de flori de camp acompaniate de indicii fructate . Gustul este fructat iar postgustul este proaspat.

Asocieri culinare: preparate din carne alba, preparate picante si aperitive.


FAMILIA DARABONT
La a treia generatie de viticultori, familia Darabont din Biharia, judetul Bihor, are acum in grija peste 40 de hectare de vie. Vita cultivata cu multa pasiune si strugurii alesi cu mare atentie aduc pe masa ta vinuri proaspete, din vii tinere, obtinute prin mijloace moderne.
mai mult...
Feteasca Alba
Feteasca Alba este un soi foarte bine dezvoltat in Europa de Est, in special in Romania, Moldova, Ucraina, Bulgaria si Ungaria. Acest soi are doi "frati": Feteasca Neagra si Feteasca Regala. Feteasca Alba este considerata a fi soiul primordial de Feteasca, din care au derivat si celelalte doua. Cu toate acestea, cea mai plantata este Feteasca Regala, datorita complexitatii acesteia, insa si Feteasca Alba ajuta la producerea de vinuri seci, aromatice, cu note de fructe tropicale. Este folosita si in producerea de vinuri dulci si spumante, de multe ori fiind amestecata cu Grasa de Cotnari. Feteasca Alba este un soi cu un nivel de zahar foarte ridicat, ceea ce il face potrivit pentru vinurile dulci, iar in viile din zone mai calde, aceasta nu isi mentine nivelul ideal de aciditate. Din acest motiv, in Romania, Feteasca Alba s-a adaptat cel mai bine in Transilvania, intr-un climat mai racoros.
mai mult...