Vin Alb - Familia Darabont - DA Feteasca Alba 2019

Producator FAMILIA DARABONT
Romania Dealurile Crisanei, Romania
Pret
36,00 RON
Reduceri la volum
Cantitate Reducere Ai economisit
6+ 2,00 RON 12,00 RON
30+ phone Suna la 0771 482 898 phone Suna la 0771 482 898
Cantitate

Asocieri culinare
legume proaspete peste carne alba

Fisa tehnica

An
2019
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
11.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Feteasca Alba

DA- Alb 2019 produs de crama Darabont este un vin obtinut din Feteasca Alba de culoare culoare galben pal si reflexii verzui in margini. Nasul este fin cu note fructate de piersici, caise si indicii de citrice. Gustul este proaspat cu note fructate completate de note de migdale iar postgustul este scurt si proaspat.

Asocieri culinare: preparate din carne alba, salate, peste 


FAMILIA DARABONT
La a treia generatie de viticultori, familia Darabont din Biharia, judetul Bihor, are acum in grija peste 40 de hectare de vie. Vita cultivata cu multa pasiune si strugurii alesi cu mare atentie aduc pe masa ta vinuri proaspete, din vii tinere, obtinute prin mijloace moderne.
mai mult...
Feteasca Alba

Vinuri Feteasca Alba

Feteasca Alba este un soi foarte bine dezvoltat in Europa de Est, in special in Romania, Moldova, Ucraina, Bulgaria si Ungaria. Acest soi are doi "frati": Feteasca Neagra si Feteasca Regala. Feteasca Alba este considerata a fi soiul primordial de Feteasca, din care au derivat si celelalte doua. Cu toate acestea, cea mai plantata este Feteasca Regala, datorita complexitatii acesteia, insa si Feteasca Alba ajuta la producerea de vinuri seci, aromatice, cu note de fructe tropicale. Este folosita si in producerea de vinuri dulci si spumante, de multe ori fiind amestecata cu Grasa de Cotnari. Feteasca Alba este un soi cu un nivel de zahar foarte ridicat, ceea ce il face potrivit pentru vinurile dulci, iar in viile din zone mai calde, aceasta nu isi mentine nivelul ideal de aciditate. Din acest motiv, in Romania, Feteasca Alba s-a adaptat cel mai bine in Transilvania, intr-un climat mai racoros.
mai mult...