Vin Alb - Familia Darabont - DA Feteasca Regala 2020

Producator FAMILIA DARABONT
Romania Dealurile Crisanei, Romania
Feteasca Regala
Pret
36,00 RON
Reduceri la volum
Cantitate Reducere Ai economisit
6+ 2,00 RON 12,00 RON
30+ phone Suna la 0771 482 898 phone Suna la 0771 482 898
Cantitate

Asocieri culinare
paste fainoase carne alba carne rosie mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2020
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
12%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj

DA Feteasca Regala 2020 este un vin de culoare galben pai cu reflexii verzui in margini. Buchetul din nas este parfumat cu note florale completate de note de piersici si caise. Gustul este revigorant cu note citrice iar postgustul este proaspat.

Asocieri culinare: preparate din carne alba, carne rosie, risotto si aperitive.


FAMILIA DARABONT

La a treia generatie de viticultori, familia Darabont din Biharia, judetul Bihor, are acum in grija peste 40 de hectare de vie. Vita cultivata cu multa pasiune si strugurii alesi cu mare atentie aduc pe masa ta vinuri proaspete, din vii tinere, obtinute prin mijloace moderne.

mai mult...
Dealurile Crisanei
Feteasca Regala

Vinuri Feteasca Regala

Feteasca Regala este un soi specific Europei de Est, cultivat in special in Romania. Soiul Feteasca Regala mai are doi "frati": Feteasca Alba si Feteasca Neagra. Primele atestari referitoare la Feteasca Regala apar inca din anii 1930, iar astazi se numara printre cele mai plantate soiuri din Romania, in special in Translilvania si Dealu Mare. Feteasca Regala se adapteaza unui climat continental, deoarece tine piept atat iernilor racoroase, cat si verilor toride.

Feteasca Regala este un soi bogat in arome, taninurile din coaja strugurelului oferind complexitate vinului. In principiu, aromele regasite in Feteasca Regala sunt cele de mar verde si fructe tropicale. De asemenea, Feteasca Regala se impaca foarte bine cu maturarea in baricuri, dand vinurilor mai multa complexitate. Pentru vinurile dulci, soiul Feteasca Regala este de multe ori amestecat cu soiul Muscat Ottonel. 

mai mult...