Stoc epuizat
Vin Rosu - Flagstone - Music Room Cabernet Sauvignon 2015
La concursul de vinuri International Wine & Spirit Competition 2019 acest vin a obtinut medalia de argint.
La concursul de vinuri International Wine & Spirit Competition 2019 acest vin a obtinut medalia de argint.

Vin Rosu - Flagstone - Music Room Cabernet Sauvignon 2015

Africa de Sud Western Cape, Africa de Sud
Cabernet Sauvignon
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2015
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
15%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon de culoare rosu-purpuriu, cu nas in care regasim note de afine, cassis si prune acompaniate de note de cedru, busuioc si baric (vanilie). Pe palatin se resimte catifelat si rotund, dupa care se evidentiaza aromele de fructe de padure rosii si fructe de Craciun. Postgustul este prelung, fructat si usor dulceag.

Maturat 18 luni in butoaie de stejar: 65% American, 25% Francez, 10% Maghiar

Zahar rezidual: 3,9 g/litru

Aciditate totala: 6 g/litru 

Maturare 18 luni in baric

ph: 3,48


FLAGSTONE
In spatele vinurilor create de Crama Flagstone din Western Cape, Africa de Sud, se afla enologul Gerhard Swart, un om cu adevarat pasionat de procesul de creatie a vinului. In februarie 2008, odata cu achizitia cramei, Gerhard a adus Flagstone la un alt nivel. Motto-ul lui este “Singura cale de a aduce creativitate este prin multa munca si prin pasiune pentru ceea ce faci.” Vinurile Flagstone sunt echilibrate si perfect aromate, avand la baza soiuri de struguri precum Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Malbec, Pinotage, Sauvignon Blanc, Viognier, Chenin Blanc sau Chardonnay. Clima: mediteraneana, veri blande cu precipitatii reduse, ierni umede Sol: stancos, pietros Vinificatie: Deoarece si-a dorit sa obtina o gama cat mai diversa de vinuri pe gustul tuturor consumatorilor si potentialilor consumatori, Gerhard Swart impreuna cu echipa sa folosesc metode diferite de vinificatie in functie de ceea ce-si doresc sa exprime vinul respectiv.
mai mult...
Western Cape
Western Cape este casa celor mai bune vinuri din Africa de Sud si locul in care gasim cele mai cunoscute regiuni vitivinicole din tara: Stellenbosch si Paarl. Orasul Cape Town este epicentrul arealului Cape Winelands- o zona muntoasa diversificata din punct de vedere biologic in care se produc o varietate mare de vinuri Western Cape.

Portofoliul de vinuri din Western Cape vom avea vinuri rosii din Africa de Sud obtinute din soiurile Shiraz si Pinotage. Pinot Noir si Chardonnay create in stil Burgundia din Walker Bay au castigat teren la nivel global iar soiul de vin alb Sauvignon Blanc rivalizeaza cu renumite vinuri din Lumea Noua. Oceanele din jurul arealului Western Cape joaca un rol important in ceea ce priveste clima. Zona dintre Cape Point si Cape Agulhas este punctul in care Curentul Antarctic Benguela al Atlanticului intalneste Curentul cald Agulhas al Oceanului Indian. Vanturile predominante ce sufla dinspre sud-est, cunoscute sub denumirea ‘Cape Doctor’ sunt racorite de acesti curenti aducand astfel prospetime asupra viilor din Cape.

mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...