Champagne Grand Cru Brut Magnum produsa de Francois Seconde este o sampanie de culoare galben auriu cu perlaj fin si nas mineral, completat de aromele florale si de paine coapta cu unt. Gustul este echilibrat si bogat, unde notele de fructe exotice se imbina armonios cu cele de foietaj prajit. Ideal de servit la temparatura de 8 grade Celsius.
Locatie: Montagne de Reims
Varsta medie a viei: 40 de ani
Struguri: 1/3 Chardonnay, 2/3 Pinot Noir
Vinificare in cuve cu fermentatie malolactica
Maturare: 18-24 de luni
Rotire si degorjare manuala
Asocieri culinare: fructe de mare, salate, peste, produse de charcuterie, branzeturi dure si semidure
Pentru obtinerea unei sampanii de calitate se folosesc soiurile: Chardonnay, Pinot Noir si Pinot Munier. Regiunea Champagne produce atat vinuri spumante non vintage cat si sampanii vintage apreciate in toata lumea. Un vintage este doar acela care intruneste toate conditiile optime de vinificare.