Stoc epuizat
Champagne - Francois Seconde - Grand Cru Brut
91DE
91ST
La concursul de vinuri Concours des Vignerons Indépendants 2012 acest vin a obtinut medalia de argint.
La concursul de vinuri Concours Mondial Bruxelles 2014 acest vin a obtinut medalia de argint.

Champagne - Francois Seconde - Grand Cru Brut

Franta Champagne, Franta
Pinot Noir, Chardonnay
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

Tip
Brut
Culoare
Alb
Alcool
12%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Spumante
Sampanie
Soiuri
Pinot Noir, Chardonnay

Sampanie de culoare galben auriu cu perlaj fin si nas mineral, completat de aromele florale si de paine coapta cu unt. Gustul este echilibrat si bogat, unde notele de fructe exotice se imbina armonios cu cele de foietaj prajit. Ideal de servit la temparatura de 8 grade Celsius. 

Locatie: Montagne de Reims

Varsta medie a viei: 42 de ani

Struguri: 1/3 Chardonnay, 2/3 Pinot Noir

Vinificare in cuve cu fermentatie malolactica

Maturare: 18-24 de luni

Rotire si degorjare manuala


FRANCOIS SECONDE
Francois Seconde este o crama localizata in Sillery, recunoscuta pentru titlul unic acordat sampaniei sale: Sillery. Crama detine 5 hectare pe care se cultiva strugurii speciali pentru a realiza delicioasa sampanie Grand Cru Sillery. Povestea cramei incepe in anii 1970, cand tanarul Francois Seconde abandoneaza scoala, pentru a devini ucenic la o crama. In anul 1976 acesta isi va inchiria primele hectare, iar cu ajutorul sotiei lui va reusi sa cumpere primele doua hectare pentru inceperea productiei de sampanie Grand Cru Sillery.
mai mult...
Champagne
Champagne este o regiune viniviticola care si-a castigat notorietatea datorita unui vin spumant pe care-l cunoastem cu totii: sampania. Denumirea de sampanie/champagne este controlata si poate fi utilizata doar pentru vinurile spumante din urmatoarele apelatiuni: Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne si Côte des Bar. Din punct de vedere al calitatii, din cele cateva sute de localitati ce intregesc regiunea Champagne doar 42 sunt Premier Cru si 17 Grand Cru, restul fiind Autre Cru.

Pentru obtinerea unei sampanii de calitate se folosesc soiurile: Chardonnay, Pinot Noir si Pinot Munier. Regiunea Champagne produce atat vinuri spumante non vintage cat si sampanii vintage apreciate in toata lumea. Un vintage este doar acela care intruneste toate conditiile optime de vinificare.

mai mult...
Pinot Noir
Pinot Noir este un soi de strugure pentru vin rosu de provenienta frantuzeasca, din Burgundia, care s-a extins pe tot mapamondul. Farmecul soiului s-a adaptat in toate podgoriile, de la vestul Germaniei pana in nordul Italiei, din Chile pana in Africa de Sud si Australia, remarcandu-se in California si Noua Zeelanda. Esentata unui Pinot Noir este aroma de capsuni si de cirese prezenta(cirese proaspete rosii in vinurile mai usoare, cirese negre in vinurile corpolente) sustinuta de aromele puternice de lemn. Un Pinot Noir bine contruit poate evidentia si note de piele sau violete, apropiindu-se de paleta aromatica a unui Syrah.
mai mult...