Vin Rosu - Gaja - Barbaresco 2011
94VA
94WE
94WF
93CT

Vin Rosu - Gaja - Barbaresco 2011

Italia Piemonte, Italia
Pret
959,00 RON
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2011
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Nebbiolo

Privindu-l în pahar descoperim că Barbaresco 2011 are culoarea roșu grena închis. Nasul promite din start o experiență olfactivă deosebită prin notele opulente și intense de cireșe, căpșuni, lemn dulce și flori. Gustativ se resimte catifelat și echilibrat fiind susținut de o surprinzătoare prospețime, iar postgustul este prelung cu arome de mirodenii dulci și tabac.


GAJA
Gaja este o crama celebra din regiunea viticola Piemonte axata in mare parte pe productia de vinuri rosii Barbaresco si Barolo. Specificitatea unui vin rosu Barolo consta in aroma “de gudron si trandafiri”, culoarea rubinie, taninuri ferme, aciditate ridicata si nivel ridicat de alcool. Asemenei acestuia, Barbaresco se caracterizeaza printr-o textura densa, taninuri ferme si necesitatea unei perioade de maturare mai indelungate.
mai mult...
Piemonte
Piemonte este o regiune vitivinicola din nordul Italiei recunoscuta la nivel mondial pentru unele dintre cele mai bune vinuri rosii italiene din soiul Nebbiolo. Soiul Nebbiolo este ingredientul princi pentru 4 vinuri DOCG din Piemonte printre care: Barolo si Barbaresco.  Barolo este un comitat traditional situat pe dealurile Piemontului in nord-vestul Italiei ce se axeaza in mare parte pe vinuri rosii. Podgoriile si cramele (cantine) arealului sunt foarte cunoscute datorita celor mai bune vinuri rosii din Italia create exclusiv din strugurii Nebbiolo. Specificitatea acestor vinuri rosii din Barolo, Italia consta in  aroma “de gudron si trandafiri”, culoarea rubinie, taninuri ferme, aciditate ridicata si nivel ridicat de alcool. Celebrele vinuri rosii Barolo au nevoie de 10 ani pentru a-si imblanzi taninurile. In prezent unii producatori s-au orientat spre “stiluri mai internationale” cu perioade de maturare mai reduse.

In partea de nord-vest a regiunii Piemont vom gasi renumitele vinuri rosii Barbaresco obtinute exclusiv din soiul Nebbiolo. Asemeni unui vin Barolo, specificul acestor vinuri Barbaresco consta in taninuri ferme, aciditate ridicata si necesitatea unei perioade de maturare mai indelungate.

Desi Barolo si Barbaresco au multe puncte in comun, buchetul de vinuri italiene Barbaresco au o expresivitate mai feminina, mai blanda spre deosebire de buchetul de vinuri Barolo care emana o alura mai masculina si mai ferma.

Cele mai cunoscute vinuri din Piemonte sunt: Barolo, Barbaresco si Barbera d'Asti. Terroir-ul se situeaza la poalele Alpilor de Vest care incercuiesc regiunea in nord si in vest creand astfel granita naturala cu Provence, Franta. Piemont este adesea descris ca “Burgundia” Italiei.

mai mult...
Nebbiolo
Nebbiolo este un soi de strugure nobil originar din Piemonte, Italia din care se obtin iconicele vinuri rosii Barolo si Barbaresco. Specificitatea acestor vinuri rosii obtinute din soiul Nebbiolo consta in aroma “de gudron si trandafiri”, culoarea rubinie, taninuri ferme, aciditate ridicata si nivel ridicat de alcool.General vorbind un vin Nebbiolo are nevoie de 10 ani pentru a-si imblanzi taninurile.
mai mult...