Stoc epuizat
Vin Rosu - Gaja - Barbaresco 2012
94JS
94WE
92CT
92WS

Vin Rosu - Gaja - Barbaresco 2012

Italia Piemonte, Italia
Nebbiolo
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2012
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Nebbiolo

"Barbaresco din 2012 prezintă un ADN diferit față de încarnările sale anterioare. Angelo Gaja folosește de obicei la crearea acestei etichete struguri de nebbiolo culeși de pe 14 parcele diferite. Începând cu Gaja - Barbaresco 2012 a ales să reducă acest număr la 8 parcele. Schimbarea este subtilă, însă sesizabilă. În această etapă adolescentină a vinului (Iunie 2015) nu am fost sigur de rezultate. Acest Barbaresco este mai serios, mai greu și mai viguros în comparație cu edițiile precedente care se prezentau catifelate și ample. Nasul prezintă fructe de culoare închisă urmate de arome de cola, ierburi aromate și piper alb. Senzația din gură este matasoasă, fermă și robustă." Robert Parker

"Baricul nou adaugă note de vanilie și toast notelor mult mai intense de cireșe și fructe de pădure din acest roșu dens care de asemenea prezintă un strat de tanini ce necesită timp pentru a se integra. De degustat începând cu 2018 până în 2028." Wine Spectator


GAJA
Gaja este o crama celebra din regiunea viticola Piemonte axata in mare parte pe productia de vinuri rosii Barbaresco si Barolo. Specificitatea unui vin rosu Barolo consta in aroma “de gudron si trandafiri”, culoarea rubinie, taninuri ferme, aciditate ridicata si nivel ridicat de alcool. Asemenei acestuia, Barbaresco se caracterizeaza printr-o textura densa, taninuri ferme si necesitatea unei perioade de maturare mai indelungate.
mai mult...
Piemonte
Piemonte este o regiune vitivinicola din nordul Italiei recunoscuta la nivel mondial pentru unele dintre cele mai bune vinuri rosii italiene din soiul Nebbiolo. Soiul Nebbiolo este ingredientul princi pentru 4 vinuri DOCG din Piemonte printre care: Barolo si Barbaresco.  Barolo este un comitat traditional situat pe dealurile Piemontului in nord-vestul Italiei ce se axeaza in mare parte pe vinuri rosii. Podgoriile si cramele (cantine) arealului sunt foarte cunoscute datorita celor mai bune vinuri rosii din Italia create exclusiv din strugurii Nebbiolo. Specificitatea acestor vinuri rosii din Barolo, Italia consta in  aroma “de gudron si trandafiri”, culoarea rubinie, taninuri ferme, aciditate ridicata si nivel ridicat de alcool. Celebrele vinuri rosii Barolo au nevoie de 10 ani pentru a-si imblanzi taninurile. In prezent unii producatori s-au orientat spre “stiluri mai internationale” cu perioade de maturare mai reduse.

In partea de nord-vest a regiunii Piemont vom gasi renumitele vinuri rosii Barbaresco obtinute exclusiv din soiul Nebbiolo. Asemeni unui vin Barolo, specificul acestor vinuri Barbaresco consta in taninuri ferme, aciditate ridicata si necesitatea unei perioade de maturare mai indelungate.

Desi Barolo si Barbaresco au multe puncte in comun, buchetul de vinuri italiene Barbaresco au o expresivitate mai feminina, mai blanda spre deosebire de buchetul de vinuri Barolo care emana o alura mai masculina si mai ferma.

Cele mai cunoscute vinuri din Piemonte sunt: Barolo, Barbaresco si Barbera d'Asti. Terroir-ul se situeaza la poalele Alpilor de Vest care incercuiesc regiunea in nord si in vest creand astfel granita naturala cu Provence, Franta. Piemont este adesea descris ca “Burgundia” Italiei.

mai mult...
Nebbiolo
Nebbiolo este un soi de strugure nobil originar din Piemonte, Italia din care se obtin iconicele vinuri rosii Barolo si Barbaresco. Specificitatea acestor vinuri rosii obtinute din soiul Nebbiolo consta in aroma “de gudron si trandafiri”, culoarea rubinie, taninuri ferme, aciditate ridicata si nivel ridicat de alcool.General vorbind un vin Nebbiolo are nevoie de 10 ani pentru a-si imblanzi taninurile.
mai mult...