Stoc epuizat
Vin Rosu - Georges Vigouroux - 2016 Château de Mercuès Cuvee 6666
94WE

Vin Rosu - Georges Vigouroux - 2016 Château de Mercuès Cuvee 6666

Franta Cahors, Franta
Malbec
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2016
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Malbec

Malbec tanar de culoare rosu-rubiniu inchis cu reflexii purpurii in margini, are un nas expresiv si in acelasi timp enigmatic cu note de lemn dulce, ciocolata neagra, mure, gem de coacaze negre, violete si caramel. Gust incantator si elegant cu tanini supli, insa totusi neslefuiti inca, are o corpolenta medie si o textura savuroasa cu arome de cirese negre, afine si prune. Finalul savuros si fructat promite un vin ce va evoluat frumos in anii ce urmeaza.

Maturare: 18 luni in baricuri din stejar frantuzesc (Allier)

Potential de invechire: 16-20 de ani

Rated 4.20 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


GEORGES VIGOUROUX
“Vinul negru” curge prin venele familiei Vigouroux de 4 generatii fiind considerati cei mai mari specialisti de vinuri malbec din Franta. Domeniul Vigouroux, fondat in 1887, se afla in sud-vestul Frantei avand o suprafata de 150 ha. Acesta este compus din 4 crame: Château de Haute- Serre, Château de Mercuès, Château Pech de Jammes si Château Tournelle.
mai mult...
Cahors
Cahors este un orasel din sud-vestul Frantei, la 160 km Est de Bordeaux. Palmaresul de vinuri din Cahors are o indelungata istorie strans legata de soiul Malbec. Desi in cantitati mai mici, portofoliul de vinuri rosii frantuzesti din Cahors este continuata de soiurile reprezantative regiunii: Tannat si Merlot. Regiunea Cahors se distinge de celelalte regiuni din sud-vestul Frantei datorita absentei din vinuri rosii cupaje a soiurilor Cabernet Sauvignon, respectiv Cabernet Franc.

Renumitul vin rosu din Cahors trebuie sa aiba in general o culoare rubiniu inchisa, o textura catifelata, un complex aromatic usor vegetal cu tonuri expresive de cirese negre si insertii lemnoase de cedru, caracteristici datorate in mare parte soiului malbec. .

Mai jos avem o selectie de vinuri din Cahors pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Malbec
Malbec este un soi de strugure originar din sud-vestul Frantei (zona Cahors), dar care s-a facut remarcat in Argentina. Datorita succesului din Mendoza, Malbec a trecut de la obscuritate la popularitate internationala in doar cateva decenii, transformand simultan Argentina intr-o tara respectata, din punct de vedere al vinului.  Malbec este un soi ce produce struguri de culoare intensa, de unde are si o culoare rosu intens. In principiu, diferentele dintre un Malbec de lume veche si unul de lume noua sunt: un Malbec frantuzesc se vrea a fi mai carnos, rustic si taninos, in timp ce un Malbec argentinian este mai intens in arome, mai copt si mai suculent.
mai mult...