Stoc epuizat
Vin Alb - Georges Vigouroux - Chenin de Mercuès 2018

Vin Alb - Georges Vigouroux - Chenin de Mercuès 2018

Franta Cahors, Franta
Chenin Blanc
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
13.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Chenin Blanc

Chenin de Mercuès 2018 produs de crama Georges Vigouroux este un vin cu un aspect luminos si clar de culoare galben pai cu reflexii verzui. Buchetul din nas este bogat in note fructate de pere si pepene galben completate de indicii florale. Gustul are o structura savuroasa si ampla cu note de vanilie si fructe albe. Postgustul este complex si prelung.

Asocieri culinare: salate, paste, fructe de mare, risotto si deserturi pe baza de fructe.

Potential de invechire: 5-10 ani.


GEORGES VIGOUROUX
“Vinul negru” curge prin venele familiei Vigouroux de 4 generatii fiind considerati cei mai mari specialisti de vinuri malbec din Franta. Domeniul Vigouroux, fondat in 1887, se afla in sud-vestul Frantei avand o suprafata de 150 ha. Acesta este compus din 4 crame: Château de Haute- Serre, Château de Mercuès, Château Pech de Jammes si Château Tournelle.
mai mult...
Cahors
Cahors este un orasel din sud-vestul Frantei, la 160 km Est de Bordeaux. Palmaresul de vinuri din Cahors are o indelungata istorie strans legata de soiul Malbec. Desi in cantitati mai mici, portofoliul de vinuri rosii frantuzesti din Cahors este continuata de soiurile reprezantative regiunii: Tannat si Merlot. Regiunea Cahors se distinge de celelalte regiuni din sud-vestul Frantei datorita absentei din vinuri rosii cupaje a soiurilor Cabernet Sauvignon, respectiv Cabernet Franc.

Renumitul vin rosu din Cahors trebuie sa aiba in general o culoare rubiniu inchisa, o textura catifelata, un complex aromatic usor vegetal cu tonuri expresive de cirese negre si insertii lemnoase de cedru, caracteristici datorate in mare parte soiului malbec. .

Mai jos avem o selectie de vinuri din Cahors pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Chenin Blanc
Chenin Blanc este un soi de strugure din care se obtin vinuri albe. Soiul este asociat cu Valea Loarei, Franta unde este cultivat de mai bine de 1300 ani. In afara Frantei, Chenin Blanc si-a gasit o a doua casa in Africa de Sud. Un vin alb obtinut din Chenin Blanc este bogat in note fructate de pere si pepene galben completate de indicii florale. Gustul are o structura savuroasa si ampla cu arome de fructe albe.
mai mult...