• Pret redus
Vin Rosu - Georges Vigouroux - Le Vassal de Mercuès 2018

Vin Rosu - Georges Vigouroux - Le Vassal de Mercuès 2018

Franta Cahors, Franta
Merlot, Malbec
Pret
94,00 RON
56,40 RON Salveaza 40%
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie ciocolata/desert

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
13.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Merlot, Malbec

Le Vassal de Mercuès este un vin obtinut din 85% Malbec si 15% Merlot de culoare rosu-rubiniu intens, nas fin, elegant si fructat invaluit in indicii de mirodenii orientale (sofran si piper negru). Gust este sofisticat cu o textura catifelata, taninuri rotunde iar postgustul este persistent si condimentat.

Asocieri culinare: foie gras, ciocolata neagra, branzeturi maturate dure si semidure si biftec tartar.

Potential de invechire: 5-10 de ani

Rated 3.80 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


GEORGES VIGOUROUX
“Vinul negru” curge prin venele familiei Vigouroux de 4 generatii fiind considerati cei mai mari specialisti de vinuri malbec din Franta. Domeniul Vigouroux, fondat in 1887, se afla in sud-vestul Frantei avand o suprafata de 150 ha. Acesta este compus din 4 crame: Château de Haute- Serre, Château de Mercuès, Château Pech de Jammes si Château Tournelle.
mai mult...
Cahors
Cahors este un orasel din sud-vestul Frantei, la 160 km Est de Bordeaux. Palmaresul de vinuri din Cahors are o indelungata istorie strans legata de soiul Malbec. Desi in cantitati mai mici, portofoliul de vinuri rosii frantuzesti din Cahors este continuata de soiurile reprezantative regiunii: Tannat si Merlot. Regiunea Cahors se distinge de celelalte regiuni din sud-vestul Frantei datorita absentei din vinuri rosii cupaje a soiurilor Cabernet Sauvignon, respectiv Cabernet Franc.

Renumitul vin rosu din Cahors trebuie sa aiba in general o culoare rubiniu inchisa, o textura catifelata, un complex aromatic usor vegetal cu tonuri expresive de cirese negre si insertii lemnoase de cedru, caracteristici datorate in mare parte soiului malbec. .

Mai jos avem o selectie de vinuri din Cahors pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Merlot
Merlot este un soi de strugure ce provine Franta, regiunea Bordeaux si predomina in vinurile produse in Saint-Emilion si Pomerol. Astazi, Merlot este plantat aproape in toate viile din lume si il mai are ca rival doar pe "fratele sau" Cabernet Sauvignon, originar tot din Bordeaux. Merlot poate fi descris ca un soi rotund, catifelat si usor de baut. Aceasta descriere se datoreaza faptului ca strugurii de Merlot sunt foarte mari, cu pielea subtire, de unde rezulta numarul scazut al taninurilor si astringenta scazuta. Din aceste motive, Merlot este folosit foarte des in cupaje, cu rolul de a inmuia vinurile prea taninoase.
mai mult...