Stoc epuizat
Vin Alb - Giovanni Rosso - Gavi di Gavi DOCG 2016

Vin Alb - Giovanni Rosso - Gavi di Gavi DOCG 2016

Italia Piemonte, Italia
Cortese
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2016
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
12.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Cortese

Gavi DOCG 2016 este un vin complex de culoare galben auriu. Nasul este expresiv si generos in note florale si fructate. Gustul are o structura generoasa si ampla iar postgustul este savuros.

Asocieri culinare: preparate din carne de peste si fructe de mare.

Maturare: in cuve de inox


GIOVANNI ROSSO
“Vinul ar trebui sa oglindeasca Terroir-ul din care provine” Giovanni Rosso este o podgorie de familie care a luat nastere in anii 1890 in Serralunga d’Alba, pe arealul renumitelor vinuri rosii Barolo. Podgoria se intinde in subregiunile: Cerretta, La Serra, Broglio, Meriame, Sorano, Costa Bella, Lirano & Damiano si produce exclusiv vinuri rosii Barolo din soiul Nebbiolo. Proiectul de vinuri din Etna a luat nastere abia in 2016. Terroir-ul se situeaza in Solicchiata- Castiglione di Sicilia, mai exact pe partea de nord-est al Montedolce- un vulcan inactiv. Aici se produc atat vinuri rosii cat si vinuri albe care intruchipeaza unicitatea terroir-ului.
mai mult...
Piemonte
Piemonte este o regiune vitivinicola din nordul Italiei recunoscuta la nivel mondial pentru unele dintre cele mai bune vinuri rosii italiene din soiul Nebbiolo. Soiul Nebbiolo este ingredientul princi pentru 4 vinuri DOCG din Piemonte printre care: Barolo si Barbaresco.  Barolo este un comitat traditional situat pe dealurile Piemontului in nord-vestul Italiei ce se axeaza in mare parte pe vinuri rosii. Podgoriile si cramele (cantine) arealului sunt foarte cunoscute datorita celor mai bune vinuri rosii din Italia create exclusiv din strugurii Nebbiolo. Specificitatea acestor vinuri rosii din Barolo, Italia consta in  aroma “de gudron si trandafiri”, culoarea rubinie, taninuri ferme, aciditate ridicata si nivel ridicat de alcool. Celebrele vinuri rosii Barolo au nevoie de 10 ani pentru a-si imblanzi taninurile. In prezent unii producatori s-au orientat spre “stiluri mai internationale” cu perioade de maturare mai reduse.

In partea de nord-vest a regiunii Piemont vom gasi renumitele vinuri rosii Barbaresco obtinute exclusiv din soiul Nebbiolo. Asemeni unui vin Barolo, specificul acestor vinuri Barbaresco consta in taninuri ferme, aciditate ridicata si necesitatea unei perioade de maturare mai indelungate.

Desi Barolo si Barbaresco au multe puncte in comun, buchetul de vinuri italiene Barbaresco au o expresivitate mai feminina, mai blanda spre deosebire de buchetul de vinuri Barolo care emana o alura mai masculina si mai ferma.

Cele mai cunoscute vinuri din Piemonte sunt: Barolo, Barbaresco si Barbera d'Asti. Terroir-ul se situeaza la poalele Alpilor de Vest care incercuiesc regiunea in nord si in vest creand astfel granita naturala cu Provence, Franta. Piemont este adesea descris ca “Burgundia” Italiei.

mai mult...
Cortese
Cortese este un soi de strugure din care se obtin vinuri albe. Originar din Italia, soiul este des intalnit in regiunea viticola Gavi, Piemonte. Un vin alb Cortese este proaspat si generos in note florale si fructate. Pe langa vinuri albe linistite, din soiul de struguri Cortese se obtin si vinuri spumante “Cortese Marengo” sub apelatiunea Piedmont DOC.
mai mult...