Stoc epuizat
Vin Alb - Gunderloch - Fritz`s Riesling 2017

Vin Alb - Gunderloch - Fritz`s Riesling 2017

Germania Rheinhessen, Germania
Riesling
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2017
Tip
Demisec
Culoare
Alb
Alcool
11.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Riesling

Fritz’s Riesling este un vin elegant cu o culoare luminoasa aurie cu reflexii galben-verzui stralucitoare. Parfumul in nas ofera un complex de note fructate (lamai verzi, mere verzi, piersici, pere, nectar) si florale (caprifoi, rubarba) acompaniate de tonuri minerale, fagure si polen. Este plin de prospetime si corpolent cu aciditate ridicata rotunjita de gustul aromat al piersicilor si citricilor oferind totodata si un postlung revigorant, crocant si persistent.

Asocieri culinare: aperitiv, carne alba/de pasare, carne de porc, crustacee, mancare picanta

Temperatura optima de servire: 9 grade C


GUNDERLOCH
Crama Gunderloch Weingut a fost fondata din 1890 de catre bancherul Carl Gunderloch care a achizitionat podgorii din arealul viticol Nackenheimer Rothenberg. Crama Gunderloch se afla intr- un cadru pitoresc format din pantele abrupte ale malului stang ce se ridica deasupra Rinului. Solul rosiatic, (Rotliegend), format din oxizi de fier amestecat cu sist si argila a dat celor 6 generatii ale familiei Gunderloch vinuri de cea mai buna caliate. Lucrand in primul rand cu soiurile Riesling, Pinot si Silvaner, fiecare sticla rezultata este o expresie a valorilor si traditiilor pe care familia Gunderloch le-a transmis de mai bine de un secol generatiei de azi.
mai mult...
Rheinhessen
Rheinhessen este cea mai mare regiune vitivinicola din Germania in care se produc vinuri de calitate cu apelatiunile Qualitätswein bestimmter Anbaugebiete (QbA) si Prädikatswein. O mare parte din terroir este influentat favorabil de fluviul Rhin care formeaza granita de la nord la est. Rhinul impreuna cu fluviul Nahe din vest si lantul muntos Haardt din sud formeaza granita naturala al arealului. Aici vom gasi cea mai veche vita de vie din Germania, Glöck.

Ca in majoritatea regiunilor vitivinicole ale Germaniei, lista de vinuri din Rheinhessen este dominata de vinuri albe. Müller-Thurgau si Riesling sunt cele mai cultivate soiuri pentru vin alb iar Dornfelder este cel mai cultivat soi pentru vin rosu urmat in clasament de Silvaner, Grauburgunder (Pinot Gris) si Spätburgunder (Pinot Noir). Cu toate ca exista atat de multe soiuri, Riesling si Spätburgunder sunt singurele sub apelatiunea VDP Grosse Lage wines. Lista de vinuri Rheinhessen este completata cu succes de  Liebfraumilch- vin alb demidulce originar din Worms.

mai mult...
Riesling
Soi de struguri foarte aromat si fructat, Riesling este unul dintre cele mai importante soiuri de struguri de vin alb. Riesling isi are originile de-a lungul raului Rin, mai exact la granita dintre Alsacia (Franta) si Germania iar aromele tipice acestui soi pot varia de la citrice, mar verde si piersici, la caise si mango sau chiar guava plus celebra nota de petrol.
mai mult...