Vin Rosu - Hardy's - Heritage Reserve Bin Cabernet Sauvignon 2014
95WF
La concursul de vinuri Hong Kong International Wine & Spirit Competition acest vin a obtinut medalia de bronz.
La concursul de vinuri Decanter World Wine Awards acest vin a obtinut medalia de bronz.

Vin Rosu - Hardy's - Heritage Reserve Bin Cabernet Sauvignon 2014

Australia McLaren Vale, Australia
Cabernet Sauvignon
Pret
129,00 RON
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
legume caramelizate branza proaspata branza maturata carne rosie vanat mezeluri fine ciocolata/desert

Fisa tehnica

An
2014
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon de culoare rosu intens, nas expresiv cu note de cassis, menta, frunze de dafin si masline negre ce se impletesc minunat cu tonurile subtile de scortisoara si baric din stejar frantuzesc. Paleta este rotunda si bogata, cu arome de fructe dulci, menta, coacaze negre, fructe negre si ciocolata, taninuri bine integrate si fine, echilibrate de aroma fructelor.

Timp decantare: 2 ore

Rated 3.80 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


HARDY'S
Crama Hardy’s este una dintre cele mai renumite din McLaren Vale, Australia si dateaza din 1853 cand un tanar pe nume Thomas Hardy venit din Anglia s-a aventurat intr-o calatorie ce tine sase generatii pentru familia sa. Crama are o gama diversa de vinuri din care va puteti bucura, iar printre soiurile de struguri plantati aici regasim Shiraz, Grenache, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Pinot Gris, Chardonnay, Rhiesling, Sauvignon Blanc si multe altele. Clima: blanda; calda si temperata Sol: fertil; rosu-pamantiu viu, nisipuri moi si argile
mai mult...
McLaren Vale
Regiunea vitivinicola McLaren Vale din nordul Peninsulei Fleurieu se situeaza la aproximativ 35 km de Adelaide Australia. Este de departe cea mai importanta zona viticola al arealului Fleurieu cu o prestanta impozanta in intreaga lume datorita palmaresului de vinuri australiene. Terroirul este propice pentru o gama larga de soiuri de vinuri albe si vinuri rosii care imbogatesc portofoliul de vinuri din McLaren Vale.

Cele mai bune vinuri din McLaren Vale provin din viile plantate de mai bine de 100 ani. Shiraz se afla in fruntea listei cu vinuri rosii din Australia premiate situand regiunea McLaren Vale pe primele locuri. Lista de vinuri din Australia, McLaren Vales este valorificata de Cabernet Sauvignon , iar trio-ul format din  Grenache, Mourvedre si Shiraz produce un vin rosu cupajat GSM McClaren Vale de foarte buna calitate in imaginea celebrului vin rosu cupajat GSM de pe Valea Ronului. Chardonnay si Sauvignon Blanc sunt soiurile principale pentru vinuri albe iar lista de soiuri internationale continua cu specialitati precum Merlot, Zinfandel, Tempranillo, Sangiovese si Viognier.

mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...