Vin Alb - Henschke - Croft Chardonnay 2018
93JS
92RP

Vin Alb - Henschke - Croft Chardonnay 2018

Australia Barossa Valley, Australia
Chardonnay
Pret
254,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
branza maturata peste fructe de mare carne alba mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
13.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Chardonnay

Croft Chardonnay 2018 produs de crama Henschke este un vin de culoare galben pai cu reflexii verzui in margini. Buchetul din nas este dominat de note fructate (para, piersica alba si mar copt) acompaniate de note specifice maturarii in baricuri (mirodenii dulci, caju prajit). Pe palatin se distinge o textura carnoasa alaturi de arome bogate de pere, piersici coapte si subtonuri de creme brulée. Postgustul este persistent si savuros.

Asocieri culinare: peste, carne alba, fructe de mare, branzeturi maturate dure si semidure.

Maturare: 10 luni in baricuri frantuzesti.


HENSCHKE
Vinul curge prin venele Familiei Henschke inca din 1862 cand Johann Christian Henschke a pus pe picioare prima podgorie in Keyneton - Australia. In zilele noastre domeniul familiei Henschke se intinde pe dealurile din Eden Valley si pe pantele abrupte ale dealurilor Lenswood- Adelaide. Viile au o varsta de peste 150 ani si se numara printre cele mai vechi vite de vie din lume. Filosofia familiei Henschke in ceea ce priveste productia de vinuri este una holistica tocmai pentru a asigura un echilibru sanatos cu mediul inconjurator.
mai mult...
Barossa Valley
Barossa Valley este o regiune vitivinicola extrem de importanta din Sudul Australiei in care vom gasi printre cele mai bune vinuri rosii din Australia. Portofoliul de vinuri din Barossa Valley incepe cu vinuri rosii australiene obtinute din Shiraz. Soiul Voignier este si el prezent in cantitati mai mici dar care impreuna cu Shiraz formeaza un buchet de vinuri rosii cupajate in stilul celebrelor vinuri rosii cupajate din Valea Ronului.

Lista de vinuri din Barossa Valley este imbogatita de soiurile Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Semillon, Riesling, Grenache si Mourvedre. Regiunea are de asemenea o istorie considerabila in materie de vinuri fortifiate iar din acest aspect Cramele Casei Seppeltsfield sunt un bun exemplu din 1878.

Va invitam sa incercati selectia noastra de vinuri din Barossa Valley in randurile de mai jos.

mai mult...
Chardonnay
Chardonnay este unul dintre cele mai faimose si plantate soiuri de struguri pentru vin alb din lume. Cu toate ca cele mai expresive varietati de Chardonnay sunt produse in Burgundia si California, soiul a fost pus in valoare si de producatori din Italia, Australia, Noua Zeelanda si anumite parti din Africa de Sud. Aromele unui Chardonnay sunt greu de descris si difera de la o podgorie la alta; multe vinuri Chardonnay sunt foarte complexe, datorita metodei de producere. Astfel fermentatia malolactica aduce arome untoase si/sau maturarea cotribuie cu note de vanilie, fum si indicii de condimente precum cuisoare sau scortisoara. 
mai mult...