Vin Rosu - Henschke - Mount Edelstone Shiraz 2015
97DE
96JS
Vin eco: biodinamic
Vin eco: organic

Vin Rosu - Henschke - Mount Edelstone Shiraz 2015

Australia Barossa Valley, Australia
Shiraz
Pret
1.080,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
branza maturata carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2015
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Cutie
Da
Soiuri
Shiraz

Mount Edelstone 2015 produs de crama Henschke este un vin produs prin metode biodinamice de culoare rosu rubiniu inchis cu reflexii violacee in margini. Buchetul din nas este bogat in note de fructe negre de padure completate de note specifice de salvie, piper negru si cedru. Gustul are o structura vibranta si bogata in note de fructe de padure, ierburi aromatice si taninuri catifelate. Postgustul este piperat si prelung.

Asocieri culinare: branzeturi maturate dure si semidure, preparate din carne rosie si carne de vanat.

Maturare: 18 luni in baricuri americane si frantuzesti.

Rated 4.40 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


HENSCHKE
Vinul curge prin venele Familiei Henschke inca din 1862 cand Johann Christian Henschke a pus pe picioare prima podgorie in Keyneton - Australia. In zilele noastre domeniul familiei Henschke se intinde pe dealurile din Eden Valley si pe pantele abrupte ale dealurilor Lenswood- Adelaide. Viile au o varsta de peste 150 ani si se numara printre cele mai vechi vite de vie din lume. Filosofia familiei Henschke in ceea ce priveste productia de vinuri este una holistica tocmai pentru a asigura un echilibru sanatos cu mediul inconjurator.
mai mult...
Barossa Valley
Barossa Valley este o regiune vitivinicola extrem de importanta din Sudul Australiei in care vom gasi printre cele mai bune vinuri rosii din Australia. Portofoliul de vinuri din Barossa Valley incepe cu vinuri rosii australiene obtinute din Shiraz. Soiul Voignier este si el prezent in cantitati mai mici dar care impreuna cu Shiraz formeaza un buchet de vinuri rosii cupajate in stilul celebrelor vinuri rosii cupajate din Valea Ronului.

Lista de vinuri din Barossa Valley este imbogatita de soiurile Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Semillon, Riesling, Grenache si Mourvedre. Regiunea are de asemenea o istorie considerabila in materie de vinuri fortifiate iar din acest aspect Cramele Casei Seppeltsfield sunt un bun exemplu din 1878.

Va invitam sa incercati selectia noastra de vinuri din Barossa Valley in randurile de mai jos.

mai mult...
Shiraz
Shiraz este numele dat strugurelui Syrah de catre vinificatorii australieni si a altor producatori din lumea noua. Diferenta majora intre Shiraz si Syrah nu este strugurele, ci modul de vinificare, astfel ca un Shiraz este vinificat intr-un stil ce apartine lumii noi, iar Syrah este vinificat intr-un stil traditional, provenit din Franta. Shiraz este un soi atat de important si simbolic pentru Australia, incat acesta a devenit si cel mai plantat strugure din tara. Avandu-si originile in lumea noua, Shiraz exprima arome intense de fructe, mai cu seama afine, coacaze negre si cirese; acestea sunt accentuate de aromele secundare: ciocolata, piper si condimente.
mai mult...