• Pret redus
Stoc epuizat
Vin Rosu - Humberto Canale - Estate Malbec 2017

Vin Rosu - Humberto Canale - Estate Malbec 2017

Argentina Patagonia, Argentina
Malbec
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2017
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Malbec

Estate Malbec 2017 de la crama Humberto Canale este un vin de culoare rosu rubiniu ce exprima terroir-ul Patagoniei si al soiului Malbec. Nasul expresiv si generos in note fructate ne invita sa-l descoperim. In continuare apar note de eucalipt, condimente, piper negru si indicii de vanilie. Vinul are un corp catifelat si complex cu gust aromat, onctuos si savuros cu un final proaspat, fructat si persistent.

Maturare: in baric de stejar

Asocieri culinare: fripturi clasice, paste

Temperatura optima de servire: 16 - 18 grade Celsius


HUMBERTO CANALE
Crama Humberto Canale se afla in Patagonia, Argentina, si este o afacere de familie ce dateaza din 1909. Cinci generatii mai tarziu Guillermo Barzi impreuna cu echipa lui au reusit sa aduca aceasta crama la un nivel de performanta global, vinurile lor gasindu-se in peste 25 de tari. Crama Humberto canale produce vinuri elegante, sofisticate, complexe si cu potential de invechire, iar acestea provin din urmatoarele soiuri: Pinot Noir, Malbec, Cabernet Franc, Merlot, Riesling, Semilon, Sauvignon Blanc si Chardonnay. Clima: temperata, zile toride si nopti reci Sol: argilos Vinificare: Vinurile Humberto Canale sunt obtinute prin combinarea metodelor traditionale, intelepciune, devotament si tehnici moderne de vinificare.
mai mult...
Patagonia
Patagonia este cea mai sudica regiune vitivinicola din America de Sud recunoscuta pentru palmaresul sau de vinuri argentiniene. Productia de vinuri din Patagonia, America de Sud se datoreaza climei desertice reci si uscate potrivita pentru obtinerea de vinuri rosii de calitate din soiurile Pinot Noir si Malbec..

Patagonia si-a castigat recunoasterea in lumea vinului datorita portofoliului de vinuri rosii argentiniene din Pinot Noir. Pe langa Malbec si Pinot Noir, lista de vinuri sud americane continua cu productia de vinuri albe argentiniene obtinute din soiurile Chardonnay, Sauvignon Blanc si Riesling.

Patagonia este un desert asadar regiunile vitivinicole se afla in apropierea raurilor unde apa topita din Anzi este din belsug pentru irigatii. Clima tipic desertica cu zile calduroase si nopti reci prelungeste perioada de crestere si de coacere a fructului permitandu-i astfel sa fie mai concentrat si totodata sa isi mentina aciditatea.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Patagonia, America de Sud pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Malbec
Malbec este un soi de strugure originar din sud-vestul Frantei (zona Cahors), dar care s-a facut remarcat in Argentina. Datorita succesului din Mendoza, Malbec a trecut de la obscuritate la popularitate internationala in doar cateva decenii, transformand simultan Argentina intr-o tara respectata, din punct de vedere al vinului.  Malbec este un soi ce produce struguri de culoare intensa, de unde are si o culoare rosu intens. In principiu, diferentele dintre un Malbec de lume veche si unul de lume noua sunt: un Malbec frantuzesc se vrea a fi mai carnos, rustic si taninos, in timp ce un Malbec argentinian este mai intens in arome, mai copt si mai suculent.
mai mult...