Vin Rosu - Madame Veuve Point - Pommard 2016

Franta Burgundia, Franta
Pinot Noir
Pret
350,00 RON
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata paste fainoase peste fructe de mare carne alba carne rosie mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2016
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
13%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Pinot Noir

MADAME VEUVE POINT
Totul a inceput in 1903 cand Jeane Marie Point a devenit vaduva- de aici denumirea Madame Veuve Point - . Nascuta intr-o familie de viticultori din Vergisson, Jean Marie Point a dus mai departe legamantul familiei sale respectand in acelasi timp traditiile noului ei loc: Burgundia-. Mai tarziu, unicul ei fiu, M. Benoit Point a preluat afacerea de familie pastrand principiile pe care mama sa se ghida. “Madame Veuve Point” continua sa ne suprinda placut prin portofoliul sau de vinuri clasice de Burgundia obtinute in cea mai mare parte din Pinot Noir si Chardonnay.
mai mult...
Burgundia
Celebrele vinuri din Burgundia reprezinta pentru majoritatea pasionatilor de vinuri de calitate expresia perfectiunii, fiind totodata un ambasador global. Cand ne gandim la vin frantuzesc, alaturi de cele din Bordeaux, portofoliul de vinuri din Burgundia este in capul listei. Productia de vinuri din Burgundia, in special din soiurile Pinot Noir si Chardonnay, a fost, este si va fi un pilon al economiei acestei regiuni. Primele referiri despre viticultura regiunii dateaza din sec. I, iar in Evul Mediu calugarii cistercieni au continuat traditia contribuind masiv la importanta acestui segment, alaturi de aristocratia vremii.

Din Chablis pana in Macon, arealul extrem de divers si complex, fragmentat de relief si clima ne propune o gama generoasa de vinuri albe si vinuri rosii frantuzesti de calitate superioara. Cele 84 Apelatiuni de Origine Controlata (AOC) ce intregesc regiunea vitivinicola Burgundia sunt impartite in patru categorii: Appellations Regionales, Appellations Villages, Appellations Premieres Crus si Appellations Grands Crus. Fiecare dintre ele indica gradul de calitate al fiecarui vin in parte si joaca rolul de “certificat de autenticitate”, totodata atragand atentia asupra calibrul terroirului. Asadar, ramane doar sa comanzi vin din Burgundia din selectia noastra pentru a te convinge de complexitatea si calitatea imbuteliata in fiecare sticla.

mai mult...
Pinot Noir
Pinot Noir este un soi de strugure pentru vin rosu de provenienta frantuzeasca, din Burgundia, care s-a extins pe tot mapamondul. Farmecul soiului s-a adaptat in toate podgoriile, de la vestul Germaniei pana in nordul Italiei, din Chile pana in Africa de Sud si Australia, remarcandu-se in California si Noua Zeelanda. Esentata unui Pinot Noir este aroma de capsuni si de cirese prezenta(cirese proaspete rosii in vinurile mai usoare, cirese negre in vinurile corpolente) sustinuta de aromele puternice de lemn. Un Pinot Noir bine contruit poate evidentia si note de piele sau violete, apropiindu-se de paleta aromatica a unui Syrah.
mai mult...