Vin Rosu - Journey's End - Cape Doctor The Red 2016

Africa de Sud Stellenbosch, Africa de Sud
Cabernet Sauvignon, Merlot
Pret
161,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2016
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot

Cape Doctor The Red 2016 este un vin rosu cupajat obtinut din 39% Cabernet Sauvignon, 33% Merlot, 17% Petit Verdot, 6% Cabernet Franc, 5% Malbec. Nas complex cu accent pe fructe negre (coacaze) si condimente (scortisoara). Gustul este elegant si echilibrat, are o textura cremoasa si taninuri rotunde iar aromatic remarcam mult fruct, ciocolata neagra, lemn dulce si vanilie. Postgustul este fructat si persistent.

Asocieri culinare: branzeturi maturate semidure, carne rosie, mezeluri fine

Maturare: 20 luni in baricuri frantuzesti

Rated 4.20 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


JOURNEY'S END
Fondata in 1996 de catre familia Gabb, crama Journey's End se afla in renumita regiune viticola Stellenbosch din Africa de Sud. De vinificare este responsabil enologul Leon Esterhuizen care este adeptul minime interventii asupra strugurilor, lasand terroirul sa ocupe primplanul in fiecare din vinurile cramei. Rezultatul il veti putea aprecia degustand fiecare din vinurile Journey's End, vinuri cu o fructuozitate remarcabila si un echilibru absolut seducator. Un alt proiect al echipei de vinificatori ai cramei Journey's End este Reign of Terroir. Pentru aceste vinuri strugurii sunt achizitionati de la viticultori din regiunea Swartland. Aceasta regiune avand un climat mai calduros si o compozitie a solurilor diferita de cea din Stellenbosch, vinurile obtinute sunt cel putin interesante daca nu chiar carismatice.
mai mult...
Stellenbosch
Stellenbosch este probabil cea mai cunoscuta regiune vitivinicola din Africa de Sud. Regiunea din zona costala Western Cape este imbibata in istorie si este locasul celor mai renumite podgorii care se remarca prin cele mai bune vinuri din Africa de Sud. Lista de vinuri din Stellembosch incepe cu Cabernet Sauvignon, cel mai popular soi de vin rosu din intregul areal deoarece produce cele mai bune vinuri din Africa de Sud. Deseori este amestecat cu Merlot pentru a crea vinuri cupajate rosii Stellenbosch in stil Bordeaux. Arealul este al doilea cel mai vechi asezamant al Africii de Sud dupa Cape Town.

Celebrele vinuri din Stellenbosch, Sfrica de Sud obtinute din Cabernet Sauvignon sunt renumite in toata lumea. Lista de vinuri din Africa de Sud, mai exact Stellenbosch, continua cu Sauvignon Blanc, Chenin Blanc si Shiraz. Totodata e de precizat ca in aceasta regiune a luat nastere soiul Pinotage ( o incrucisare dintre soiurile Pinot Noir si Cinsaut) in 1924.

Te invitam sa degusti din lista noastra de vinuri din Stellenbosch atent alese.

mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...