Stoc epuizat
Vin Rosu - Swartland Reign of Terroir - Pinotage 2019

Vin Rosu - Swartland Reign of Terroir - Pinotage 2019

Africa de Sud Swartland, Africa de Sud
Pinotage
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2019
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
13.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Pinotage

Swartland Pinotage 2019 este un vin de culoare rosu rubiniu inchis. Nas fructat cu accent pe fructe rosii, un mix gustos de fructe de padure si cirese. Remarcam pe palatin un gust fructat cu indicii de baric si aciditate echilibrata. Postgustul este prelung si savuros.

Asocieri culinare: branzeturi moi, preparate din carne de pui, porc, vitel, paste, salate.

Maturare: in baric


SWARTLAND REIGN OF TERROIR
Crama Reign of Terroir este asezata pe teritoriul renumitei regiuni viticole Swartland din Africa de Sud. Solurile koffieklip si clima foarte calda a regiunii sunt factorii principali care au favorizat productia de vinuri complexe si savuroase de foarte buna calitate. Oenologii cramei Reign of Terroir folosesc struguri precum Viognier, Grenache Blanc, Syrah, Mourvedre si Pinotage pe care ii procura din podgoriile Piekeneerskloof plus alte podgorii din Swartland.
mai mult...
Swartland
Swartland est o regiune vitivinicola la 65 km nord de Cape Town in Western Cape- Africa de Sud. Portofoliul de vinuri din Swartland, Africa de Sud pune accent pe vin rosu si vin alb obtinute din soiurile: Shiraz, Pinotage si Chenin Blanc. Un vin din Swartland autentic este obtinut din Chenin Blanc si Shiraz. Acestea produc printre cele mai bune vinuri din Africa de Sud.  Shiraz este deseori amestecat cu Grenache si Mourvedre creand astfel vinuri rosii Swartland in stilul celebrelor vinuri rosii cupajate din Rhône du Sud.

Swartland acopera o suprafata considerabila incluzand podgoriile din partea de nord a muntelui Paardeberg si dealurile Piketberg. Cea mai mica portiune din Riebeekberg si din muntele Kasteelberg se afla in partea de est al arealului in timp ce districtul cel mai racoros, Darling separa arealul de Oceanul Atlantic. Clima este calda si uscata iar viticultorii folosesc acest aspect in favoarea lor. Conditiile aride reduc riscul de boli fungice in randul vitei de vie iar lipsa de apa in sol duc la recolte mai scazute dar cu un fruct mai concentrat. Swartland (“taramul negru” in neerlandeza)isi are denumire de la renosterbos indigena ( arbust rhinocerotis) care dupa ploaie devine negru.

Te invitam sa degusti din lista noastra atent selectionata de vinuri din Swartland.

mai mult...
Pinotage
Pinotage este un soi de strugere pentru vinuri rosii din Africa de Sud. Soiul este rezultatul incrucisarii dintre Pinot Noir si Cinsault. Un vin rosu Pinotage de calitate ne va revela arome de fructe rosii si negre, mirodenii, piele tabacita si ciocolata. In general isi va face prezenta in cupaje alaturi de Cabernet Sauvignon si Shiraz. Cele mai bune vinuri Pinotage le vom gasi in special in regiunea viticola Stellenbosch. Pinotage se rmai face remarcat in Noua Zeelanda si California.
mai mult...