Stoc epuizat
Vin Rosu - Swartland Reign of Terroir - Red Blend 2019

Vin Rosu - Swartland Reign of Terroir - Red Blend 2019

Africa de Sud Swartland, Africa de Sud
Shiraz, Syrah, Grenache
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2019
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
13.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Shiraz, Syrah, Grenache, Monastrell, Mourvèdre, Garnacha

Swartland Red Blend 2019 este un vin cupajat de culoare rosu rubiniu inchis cu reflexii violacee in margini obtinut din vite de vie cu o vechime de peste 30 ani. Soiurile ce formeaza cupajul sunt Grenache Noir, Shiraz si Mouvédre. Vinul are un nas complex cu note picante si indicii subtile de nucsoara. In gust remarcam arome fructate de prune supracoapte specifice soiului Grenache si o textura ampla cu taninuri rotunde redate de soiul Mouvédre. Un trio complex cu o corpolenta medie. Postgustul este persistent, fructat si aromat.

Asocieri culinare: branzeturi moi, preparate din carne la gratar, preparate picante si salate

Maturare: 9 luni in baric


SWARTLAND REIGN OF TERROIR
Crama Reign of Terroir este asezata pe teritoriul renumitei regiuni viticole Swartland din Africa de Sud. Solurile koffieklip si clima foarte calda a regiunii sunt factorii principali care au favorizat productia de vinuri complexe si savuroase de foarte buna calitate. Oenologii cramei Reign of Terroir folosesc struguri precum Viognier, Grenache Blanc, Syrah, Mourvedre si Pinotage pe care ii procura din podgoriile Piekeneerskloof plus alte podgorii din Swartland.
mai mult...
Swartland
Swartland est o regiune vitivinicola la 65 km nord de Cape Town in Western Cape- Africa de Sud. Portofoliul de vinuri din Swartland, Africa de Sud pune accent pe vin rosu si vin alb obtinute din soiurile: Shiraz, Pinotage si Chenin Blanc. Un vin din Swartland autentic este obtinut din Chenin Blanc si Shiraz. Acestea produc printre cele mai bune vinuri din Africa de Sud.  Shiraz este deseori amestecat cu Grenache si Mourvedre creand astfel vinuri rosii Swartland in stilul celebrelor vinuri rosii cupajate din Rhône du Sud.

Swartland acopera o suprafata considerabila incluzand podgoriile din partea de nord a muntelui Paardeberg si dealurile Piketberg. Cea mai mica portiune din Riebeekberg si din muntele Kasteelberg se afla in partea de est al arealului in timp ce districtul cel mai racoros, Darling separa arealul de Oceanul Atlantic. Clima este calda si uscata iar viticultorii folosesc acest aspect in favoarea lor. Conditiile aride reduc riscul de boli fungice in randul vitei de vie iar lipsa de apa in sol duc la recolte mai scazute dar cu un fruct mai concentrat. Swartland (“taramul negru” in neerlandeza)isi are denumire de la renosterbos indigena ( arbust rhinocerotis) care dupa ploaie devine negru.

Te invitam sa degusti din lista noastra atent selectionata de vinuri din Swartland.

mai mult...
Shiraz
Shiraz este numele dat strugurelui Syrah de catre vinificatorii australieni si a altor producatori din lumea noua. Diferenta majora intre Shiraz si Syrah nu este strugurele, ci modul de vinificare, astfel ca un Shiraz este vinificat intr-un stil ce apartine lumii noi, iar Syrah este vinificat intr-un stil traditional, provenit din Franta. Shiraz este un soi atat de important si simbolic pentru Australia, incat acesta a devenit si cel mai plantat strugure din tara. Avandu-si originile in lumea noua, Shiraz exprima arome intense de fructe, mai cu seama afine, coacaze negre si cirese; acestea sunt accentuate de aromele secundare: ciocolata, piper si condimente.
mai mult...