Stoc epuizat
Vin Alb - Mount Rozier - The Beekeeper Chenin Blanc 2019

Vin Alb - Mount Rozier - The Beekeeper Chenin Blanc 2019

Africa de Sud Western Cape, Africa de Sud
Chenin Blanc
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2019
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
12.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Chenin Blanc

The Beekeeper Chenin Blanc produs de crama Mount Rozier este un vin cu un aspect luminos si clar de culoare galben pai si reflexii verzui. Nasul fructat de pere si pepene galben ne invita sa-l savuram si sa descoperim ca are un gust proaspat, cu indicii minerale si o structura eleganta si lejera. Postgustul este proaspat si prelung.

Asocieri culinare: salate, paste, fructe de mare, risotto.


MOUNT ROZIER
Crama Mount Rozier se afla in partea de sud a arealului Stellenbosch, Africa de Sud. Succesul acestei crame consta in productia de vinuri albe si vinuri rosii cu o minima interventie si folosirea mijloacelor sustenabile pe parcursul procesului vitivinicol. Maturarea vinului are loc exclusiv in baricuri din stejar frantuzesc.

Rollo Gabb, directorul podgoriei Mount Rozier, cu o experienta in industria vinului ce debuteaza in 1997 a achizitionat crama Mount Rozier in 2011 desi se implicase activ ca si colaborator inca de la infiintarea ei. Pe langa productia de vinuri rosii, crama este renumita si pentru vinurile albe obtinute din soiurile Sauvignon Blanc si Chardonnay.

mai mult...
Western Cape
Western Cape este casa celor mai bune vinuri din Africa de Sud si locul in care gasim cele mai cunoscute regiuni vitivinicole din tara: Stellenbosch si Paarl. Orasul Cape Town este epicentrul arealului Cape Winelands- o zona muntoasa diversificata din punct de vedere biologic in care se produc o varietate mare de vinuri Western Cape.

Portofoliul de vinuri din Western Cape vom avea vinuri rosii din Africa de Sud obtinute din soiurile Shiraz si Pinotage. Pinot Noir si Chardonnay create in stil Burgundia din Walker Bay au castigat teren la nivel global iar soiul de vin alb Sauvignon Blanc rivalizeaza cu renumite vinuri din Lumea Noua. Oceanele din jurul arealului Western Cape joaca un rol important in ceea ce priveste clima. Zona dintre Cape Point si Cape Agulhas este punctul in care Curentul Antarctic Benguela al Atlanticului intalneste Curentul cald Agulhas al Oceanului Indian. Vanturile predominante ce sufla dinspre sud-est, cunoscute sub denumirea ‘Cape Doctor’ sunt racorite de acesti curenti aducand astfel prospetime asupra viilor din Cape.

mai mult...
Chenin Blanc
Chenin Blanc este un soi de strugure din care se obtin vinuri albe. Soiul este asociat cu Valea Loarei, Franta unde este cultivat de mai bine de 1300 ani. In afara Frantei, Chenin Blanc si-a gasit o a doua casa in Africa de Sud. Un vin alb obtinut din Chenin Blanc este bogat in note fructate de pere si pepene galben completate de indicii florale. Gustul are o structura savuroasa si ampla cu arome de fructe albe.
mai mult...