Stoc epuizat
Vin Rosu - Journey's End - V5 Cabernet Franc 2019

Vin Rosu - Journey's End - V5 Cabernet Franc 2019

Africa de Sud Stellenbosch, Africa de Sud
Cabernet Franc
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2019
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Cabernet Franc

V Range Cabernet Franc 2019 este un vin de culoare rosu intens cu reflexii visinii in margini. Nas expresiv cu note intense de cirese supracoapte , masline Kalamata urmate de ierburi aromate. In gust remarcam arome condimentate de lemn dulce si scortisoara, indicii minerale si taninuri moi. Postgustul este prelung, proaspat si savuros. Vinul va evolua pana in anul 2027.

Asocieri culinare: branzeturi maturate semidure si dure, preparate din carne de pui, carne rosie si branzeturi fine.

Maturare: 14 luni in baric frantuzesc.


JOURNEY'S END
Fondata in 1996 de catre familia Gabb, crama Journey's End se afla in renumita regiune viticola Stellenbosch din Africa de Sud. De vinificare este responsabil enologul Leon Esterhuizen care este adeptul minime interventii asupra strugurilor, lasand terroirul sa ocupe primplanul in fiecare din vinurile cramei. Rezultatul il veti putea aprecia degustand fiecare din vinurile Journey's End, vinuri cu o fructuozitate remarcabila si un echilibru absolut seducator. Un alt proiect al echipei de vinificatori ai cramei Journey's End este Reign of Terroir. Pentru aceste vinuri strugurii sunt achizitionati de la viticultori din regiunea Swartland. Aceasta regiune avand un climat mai calduros si o compozitie a solurilor diferita de cea din Stellenbosch, vinurile obtinute sunt cel putin interesante daca nu chiar carismatice.
mai mult...
Stellenbosch
Stellenbosch este probabil cea mai cunoscuta regiune vitivinicola din Africa de Sud. Regiunea din zona costala Western Cape este imbibata in istorie si este locasul celor mai renumite podgorii care se remarca prin cele mai bune vinuri din Africa de Sud. Lista de vinuri din Stellembosch incepe cu Cabernet Sauvignon, cel mai popular soi de vin rosu din intregul areal deoarece produce cele mai bune vinuri din Africa de Sud. Deseori este amestecat cu Merlot pentru a crea vinuri cupajate rosii Stellenbosch in stil Bordeaux. Arealul este al doilea cel mai vechi asezamant al Africii de Sud dupa Cape Town.

Celebrele vinuri din Stellenbosch, Sfrica de Sud obtinute din Cabernet Sauvignon sunt renumite in toata lumea. Lista de vinuri din Africa de Sud, mai exact Stellenbosch, continua cu Sauvignon Blanc, Chenin Blanc si Shiraz. Totodata e de precizat ca in aceasta regiune a luat nastere soiul Pinotage ( o incrucisare dintre soiurile Pinot Noir si Cinsaut) in 1924.

Te invitam sa degusti din lista noastra de vinuri din Stellenbosch atent alese.

mai mult...
Cabernet Franc
Cabernet Franc este un soi de strugure frantuzesc, cu piele foarte inchisa, crescut si produs in numeroase regiuni viticole din lume. Soiul Cabernet Franc este considerat al treilea soi al regiunii Bordeaux, dupa Merlot si Cabernet Sauvignon, si este utilizat in multiple cupaje si red blends din intreaga lume, dand acele arome de tutun si condimente inchise la culoare. Vinul obtinut din Cabernet Franc este unul lejer, cu corp mediu, ce are caracteristici vegetale, in special aroma de ardei gras verde. Din acest motiv, Cabernet Franc este de multe ori cofundat cu un Cabernet Sauvignon tanar sau chiar Carmenere.
mai mult...