Vin Rosu - La Rioja Alta - Viña Arana Gran Reserva 2004
92GP
La concursul de vinuri Decanter World Wine Awards acest vin a obtinut medalia de argint.

Vin Rosu - La Rioja Alta - Viña Arana Gran Reserva 2004

Spania Rioja, Spania
Tempranillo, Mazuelo
Pret
704,00 RON
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2004
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
13%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Tempranillo, Mazuelo

Viña Arana Reserva 2004 produs de crama La Rioja Alta este un vin cupajat obtinut din Tempranillo (95%) si Mazuelo (5%) de culoarea rosu rubiniu intens si reflexii grena. Un vin cu o corpolenta medie care debuteaza prin note intense de fructe rosii de padure supracoapte bine integrate pe un fundal de note specifice maturarii in baric (scortisoara, vanilie, menta si cocos). In gust se simte savuros, catifelat si echilibrat cu taninuri bine integrate, iar finalul este elegant, complex si catifelat.

Asocieri culinare: fiind un vin versatil poate fi asociat excelent cu o varietate larga de preparate din carne, branzeturi maturate dure si semidure, dar si cu deserturi pe baza de ciocolata

Maturare: 36 luni in baricuri americane.

Potential invechire: pana in 2035

Rated 4.30 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


LA RIOJA ALTA
Crama La Rioja Alta se afla in centrul regiunii vitivinicole Rioja fiind fondata in 1890 de un grup de cinci familii. Specializata in vinuri rosii obtinute din cele 300 de hectare plantate in cea mai mare parte cu soiurile Tempranillo, Mazuelo si Graciano, putini pot contesta suprematia acestei companii (La Rioja Alta SA) din postura de lider in ce priveste productia de vinuri de Rioja si a calitatii acestora. 
mai mult...
Rioja
Rioja Denominación de Origen Calificada (DOCa) este cea mai cunoscuta regiune vitivinicola din Spania. Vinul face parte din cultura regiunii aproape neintrerupt inca din antichitate. Regiunea Rioja ne ofera cele mai bune vinuri rosii spaniole in mare parte din soiurile Tempranillo si Garnacha. Totodata, in cantitati mai mici, vom avea si vinuri albe Rioja Blanco din soiurile: Viura (Macabeo), Chardonnay, Garnacha Blanca, Tempranillo Blanco, Maturana Blanca, Verdejo si Sauvignon Blanc.

Rioja este formata la randul ei din trei subregiuni: Rioja Alta in vest, Rioja Alavesa in nord si Rioja Oriental in est. Rioja Alta asa cum ne sugereaza si numele este asezata la o altitudine mai mare fata de celelalte doua. Solurile sunt argiloase, iar vinurile de Rioja rezultate sunt mai elegante. Rioja Alvesa vine in continuarea regiunii Rioja Alta. Este formata aproape in totalitate din soluri calcaroase motiv pentru care vom avea vinuri de Rioja seci cu o prospetime pregnanta. Rioja Oriental este o subregiune cu influente mediteraneene, climat bland si soluri diversificate. Conditiile sunt prielnice mai ales pentru soiul Garnacha. Asadar vom avea vinuri Rioja rosii mai corpolente decat in celelalte doua subregiuni.

In Rioja exista in trecut o preferinta pentru baricurile din stejar american dar in prezent o mare parte din crame folosesc un amestec din stejar american si stejar frantuzesc. Un vin Rioja este clasificat in functie de perioada petrecuta in butoaie. Astfel vom avea urmatoarele categorii: Joven, Crianza, Reserva si Gran Reserva, pe care le puteti incerca din selectia de mai jos.

mai mult...
Tempranillo
Tempranillo este un soi de strugure rosu, considerat "coloana vertebrala" a catorva vinuri de exceptie din Spania si Portugalia; enologii adora sa il foloseasca in cupaje, datorita structurii pe care o ofera vinului. Aproape orice vin rosu din Rioja si Ribera del Duero are la baza Tempranillo, iar in Portugalia soiul este la fel de celebru in Valea Douro, insa sub numele de Tinta Roriz. Tempranillo este un soi ce s-a adaptat foarte bine si in Lumea Noua, in special in California, Argentina si Australia. Tempranillo este un soi foarte taninos, datorita pielii foarte groase a strugurelului si, de asemenea, este foarte potrivit pentru consumatorii lumii noi, deoarece este un soi foarte aromat, ce dezvaluie note de capsuni, coacaze, prune si cirese, tutun si ciocolata. 
mai mult...