Stoc epuizat
Vin Alb - Lagar de Cervera - Albariño 2019
92DE
90GP

Vin Alb - Lagar de Cervera - Albariño 2019

Spania Rias Baixas, Spania
Albarino
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2019
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
12.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Albarino

Vin alb spaniol din soiul Albarino produs de crama Lagar de Cervera din regiunea vitivinicola Rias Baixas. Are culoarea galben-pai cu reflexii verzui in margini, aspect stralucitor si limpede, nas intens de citrice, pere, caise si pepene galben, gust plin de prospetime cu arome minerale evidente si o structura excelenta, iar postgustul pune in evidenta aromele citrice.

Asocieri culinare: aperitive, salate de vara, fructe de mare, peste si branzeturi 

Achizitie verificata

Un vin alb ffff bun,un soi deosebit cu o aroma specifica.

Renumitul Albarino merita sa stea in colectia voastră de vinuri.


LAGAR DE CERVERA
Rias Baixas este una din cele mai importante zone viticole ale Spaniei. Situata in regiunea Galicia din nord-vestul Peninsulei Iberice, Rias Baixas beneficiaza de o clima racoroasa cu soluri a caror compozitie este preponderent formata din granit si nisip. Conditiile sunt perfecte pentru soiul Albariño, unul dintre cele mai reprezentative pentru aceasta zona. Initial Bodega Fernández Cervera Hermanos SL apartinea unei familii din industria navala pentru care vinul reprezenta mai mult un hobby. Intreaga poveste a inceput in anii 1988 cand La Rioja Alta SA erau in cautarea unui vin alb, impunator, unic. L-a gasit in satul Fornelos intr-o podgorie mica dar primitoare si cu o personalitate aparte a carei istorii este strans legata de acest soi. Asadar, va prezentam Lagar de Cervera.
mai mult...
Rias Baixas
Rias Baixas este o regiune vitivinicola din nord-vestul Spaniei formata din 5 subregiuni: Val do Salnés, Condado do Tea, O Rosal, Soutomaior si Ribera do Ulla. Cele mai bune vinuri din Rias Baixas sunt vinuri albe din soiul Albariño. Solul bogat in minerale si climatul oceanic dau o unicitate aparte terroirului, fapt vizibil in gustul expresiv al acestor vinuri spaniole din Rias Baixas pe care te invitam sa le incerci in randurile de mai jos.
mai mult...
Albarino
Albarino este un soi de strugure originar din Galicia, Spania. In regiunea viticola Rias Baixas, Albarino produce vinuri albe cu note intense de citrice, pere, caise si pepene galben, gust plin de prospetime cu arome minerale evidente si o structura excelenta. In Portugalia este cunoscut sub numele de Alvarinho si este responsabil pentru productia de vinuri Vinho Verde.
mai mult...