• Pret redus
Vin Alb - Larry Cherubino - Folklore Chardonnay 2019

Vin Alb - Larry Cherubino - Folklore Chardonnay 2019

Australia Western Australia, Australia
Chardonnay
Pret
75,00 RON
45,00 RON Salveaza 40%
Cantitate

Asocieri culinare
branza maturata fructe de mare carne alba mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2019
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
12.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Chardonnay

Folklore Chardonnay 2019 este un vin de culoare galben-pai, nas elegant cu note de citrice si piersica alba. Gustul este savuros si bogat in arome fructate si tonuri minerale iar postgustul este persistent si cremos. Recomandam asocierea lui cu branzeturi maturate moi, fructe de mare, peste, carne de pasare si foie gras.

Maturare: baricat

Rated 3.60 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


LARRY CHERUBINO
Crama Larry Cherubino a fost infiintata in 2005 ca rezultat a peste 20 ani de studiu si experienta acumulata de-a lungul timpului in cele mai renumite crame si podgorii din Australia, Noua Zeelanda, Africa de Sud si Italia. Larry Cherubino se face remarcat prin pasiunea si implicarea sa in productia de vinuri de foarte buna calitate folosind mijloace moderne de vinificare. Asa cum el insusi afirma, simplitatea productiei de vin presupune multa atentie la detalii pe intreg parcursul recoltei si procesului de selectie a strugurilor astfel incat fiecare sticla de vin rezultata sa reflecte identitatea fructului si regiunii.
mai mult...
Western Australia
Western Australia este cea mai mare regiune administrativa din Australia si de asemeneea reprezinta 20% din preoductia de vinuri de calitate din Australia. Cele mai importante regiuni viticole din Western Australia sunt: Margaret River, Swan Valley, Perth Hills, Peel si Blackwood Valley. Soiurile specifice in productia de vinuri rosii in Western Australia sunt Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz iar pentru cele albe, soiurile dominante sunt Riesling, Chardonnay si bineinteles clasicele soiuri albe de Bordeaux: Sauvignon Blanc si Semillon.
mai mult...
Chardonnay
Chardonnay este unul dintre cele mai faimose si plantate soiuri de struguri pentru vin alb din lume. Cu toate ca cele mai expresive varietati de Chardonnay sunt produse in Burgundia si California, soiul a fost pus in valoare si de producatori din Italia, Australia, Noua Zeelanda si anumite parti din Africa de Sud. Aromele unui Chardonnay sunt greu de descris si difera de la o podgorie la alta; multe vinuri Chardonnay sunt foarte complexe, datorita metodei de producere. Astfel fermentatia malolactica aduce arome untoase si/sau maturarea cotribuie cu note de vanilie, fum si indicii de condimente precum cuisoare sau scortisoara. 
mai mult...