Vin Rosu - Larry Cherubino - The Yard Cabernet Sauvignon 2018

Australia Western Australia, Australia
Cabernet Sauvignon
Pret
155,00 RON
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Cabernet Sauvignon

The Yard Cabernet Sauvignon 2018 este un vin de culoare rosu visiniu inchis cu reflexii rubinii in margini. Nasul este expresiv bogat in note de prune coapte si indicii de mirodenii specifice maturarii la baric. Gustul este savuros cu insertii de fructe rosii coapte, lemn ars si condimente, taninuri rotunde iar postgustul este persistent.

Asocieri culinare: branzeturi maturate dure si semidure, carne de vitel si preparate din carne rosie la grill.

Maturare: 8 luni in baric.

Rated 4.10 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


LARRY CHERUBINO
Crama Larry Cherubino a fost infiintata in 2005 ca rezultat a peste 20 ani de studiu si experienta acumulata de-a lungul timpului in cele mai renumite crame si podgorii din Australia, Noua Zeelanda, Africa de Sud si Italia. Larry Cherubino se face remarcat prin pasiunea si implicarea sa in productia de vinuri de foarte buna calitate folosind mijloace moderne de vinificare. Asa cum el insusi afirma, simplitatea productiei de vin presupune multa atentie la detalii pe intreg parcursul recoltei si procesului de selectie a strugurilor astfel incat fiecare sticla de vin rezultata sa reflecte identitatea fructului si regiunii.
mai mult...
Western Australia
Western Australia este cea mai mare regiune administrativa din Australia si de asemeneea reprezinta 20% din preoductia de vinuri de calitate din Australia. Cele mai importante regiuni viticole din Western Australia sunt: Margaret River, Swan Valley, Perth Hills, Peel si Blackwood Valley. Soiurile specifice in productia de vinuri rosii in Western Australia sunt Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz iar pentru cele albe, soiurile dominante sunt Riesling, Chardonnay si bineinteles clasicele soiuri albe de Bordeaux: Sauvignon Blanc si Semillon.
mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...