Stoc epuizat
Vin Rosu - Larry Cherubino - The Yard Shiraz 2018

Vin Rosu - Larry Cherubino - The Yard Shiraz 2018

Australia Western Australia, Australia
Shiraz
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Shiraz

The Yard Shiraz 2018 produs de crama Larry Cherubino este un vin de culoare rosu-rubiniu cu reflexii violacee in margini. Nasul este bogat in note de fructe negre de padure completate de note florale si indicii specifice maturarii la baric (mirodenii orientale, lemn ars si frunze de tutun). Gustul are o structura ampla in care predomina notele minerale si florale, taninuri rotunde iar postgustul este persistent si savuros.

Asocieri culinare: preparate din carne rosie, branzeturi maturate dure si semidure, legume caramelizate si mezeluri fine.

Maturare: 6-8 luni in baricuri.


LARRY CHERUBINO
Crama Larry Cherubino a fost infiintata in 2005 ca rezultat a peste 20 ani de studiu si experienta acumulata de-a lungul timpului in cele mai renumite crame si podgorii din Australia, Noua Zeelanda, Africa de Sud si Italia. Larry Cherubino se face remarcat prin pasiunea si implicarea sa in productia de vinuri de foarte buna calitate folosind mijloace moderne de vinificare. Asa cum el insusi afirma, simplitatea productiei de vin presupune multa atentie la detalii pe intreg parcursul recoltei si procesului de selectie a strugurilor astfel incat fiecare sticla de vin rezultata sa reflecte identitatea fructului si regiunii.
mai mult...
Western Australia
Western Australia este cea mai mare regiune administrativa din Australia si de asemeneea reprezinta 20% din preoductia de vinuri de calitate din Australia. Cele mai importante regiuni viticole din Western Australia sunt: Margaret River, Swan Valley, Perth Hills, Peel si Blackwood Valley. Soiurile specifice in productia de vinuri rosii in Western Australia sunt Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz iar pentru cele albe, soiurile dominante sunt Riesling, Chardonnay si bineinteles clasicele soiuri albe de Bordeaux: Sauvignon Blanc si Semillon.
mai mult...
Shiraz
Shiraz este numele dat strugurelui Syrah de catre vinificatorii australieni si a altor producatori din lumea noua. Diferenta majora intre Shiraz si Syrah nu este strugurele, ci modul de vinificare, astfel ca un Shiraz este vinificat intr-un stil ce apartine lumii noi, iar Syrah este vinificat intr-un stil traditional, provenit din Franta. Shiraz este un soi atat de important si simbolic pentru Australia, incat acesta a devenit si cel mai plantat strugure din tara. Avandu-si originile in lumea noua, Shiraz exprima arome intense de fructe, mai cu seama afine, coacaze negre si cirese; acestea sunt accentuate de aromele secundare: ciocolata, piper si condimente.
mai mult...