Stoc epuizat
Vin Rosu - Le Bottle - Merlot 2017

Vin Rosu - Le Bottle - Merlot 2017

Franta Languedoc-Roussillon, Franta
Merlot
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2017
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Merlot

Merlot este bine cunoscut pentru blandetea, fructuozitatea si rotunjimea sa. Acest vin ne intampina cu o culoare rosu rubinie cu reflexii purpurii in margini, nas elegant si fructat cu note de prune coapte si gem din fructe de padure, gust cu o structura medie si arome de capsuni salbatice, revigorant cu tanini netezi si un postgust savuros si prelung.

Maturat: 12 luni in baric

Asocieri culinare: mezeluri fine, paste si lasagna, carne de pasare si branza moale. 


LE BOTTLE
Crama LE BOTTLE este rodul colaborarii dintre o mana de pasionati de vinuri din regiunea viticola Pays d'Oc. Vinurile produse aici au un profil specific terroirului fiind adesea descrise ca vinuri la preturi accesibile, echilibrate si foarte savuroase. Noi am selectat din gama lor de vinuri Chardonnay, Viogner si Merlot. Descopera si convinge-te de calitatea vinurilor Le Bottle create pentru a fi savurate in orice sezon.
mai mult...
Languedoc-Roussillon
Languedoc-Roussillon este cea mai mare zona vitivinicola din lume. Regiunea se afla in sudul Frantei, la est de Nimes si Montpellier, de-a lungul Mediteranei pana la granita cu Spania.

Portofoliul de vinuri din Longuedoc - Rousillon, Franta pun accent pe vinuri rosii cupajate, vinuri spumante Blanquette de Limoux, vinuri fortifiate si pe vinuri rosé. Languedoc si Roussillon sunt doua regiune disctincte ale arealului Languedoc-Roussillon. Acestea difera intre ele din punct de vedere cultural si din punct de vedere al stilului de vinuri obtinute. Languedoc produce vinuri rosii fructate, corpolente si complexe iar Roussillon se concentreaza pe vinuri fortifiate.

Lista de vinuri din Languedoc-Roussillon este imbogatita de vinuri rosii obtinute din Cabernet Sauvignon, Merlot, Mourvedre, Grenache, si Syrah ssi de vinuri albe obtinute din Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier, Bourboulenc, Chenin Blanc, Grenache Blanc, Piquepoul, Marsanne si Roussanne.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Longuedoc - Rousillon pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Merlot
Merlot este un soi de strugure ce provine Franta, regiunea Bordeaux si predomina in vinurile produse in Saint-Emilion si Pomerol. Astazi, Merlot este plantat aproape in toate viile din lume si il mai are ca rival doar pe "fratele sau" Cabernet Sauvignon, originar tot din Bordeaux. Merlot poate fi descris ca un soi rotund, catifelat si usor de baut. Aceasta descriere se datoreaza faptului ca strugurii de Merlot sunt foarte mari, cu pielea subtire, de unde rezulta numarul scazut al taninurilor si astringenta scazuta. Din aceste motive, Merlot este folosit foarte des in cupaje, cu rolul de a inmuia vinurile prea taninoase.
mai mult...