Stoc epuizat
Vin Rose - Lechburg - Elerose 2018
Vin eco: organic

Vin Rose - Lechburg - Elerose 2018

Romania Podisul Transilvaniei, Romania

Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Rose
Alcool
13.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj

Elerose 2018 este un vin rosé plin de prospetime si savoare cu o mineralitate specifica vinurilor din Lechinta. Are un aspect limpede, placut, nas dominat de note de fructe rosii de padure si fructe tropicale, gust revigorant cu o aciditate savuroasa si arome de zmeura si fragute completate de un caracter mineral. Postgustul ne reaminteste de acelasi terroir inconfundabil din Lechinta.


LECHBURG
Crama Lechburg apartine unei familii originare din Italia, pentru care pasiunea pentru vie si vin este transmisa de mai multe generatii. Acestia au investit in viticultura romaneaca aducand la viata podgorii vechi din arealul viticol Lechinta, chiar in inima Translivaniei. Probabil au fost convinsi de faptul ca Lechinta are o veche si valoroasa traditie in viticultura consolidata timp de secole. In aceasta zona fiind atestata prezenta sasilor veniti din valea Rhinului si Mosel inca din secolul al XIII-lea. Caracteristici: Situata la poalele Carpatilor, Lechburg a plantat soiuri cunoscute si indragite de iubitorii de vin precum Sauvignon Blanc, Gewurztraminer, Pinot Gris, Feteasca Regala, Rhiesling de Rin si Pinot Noir. Pamantul de aici este ideal pentru struguri deoarece are o textura medie, aciditate moderata si o fertilitate buna. 
mai mult...
Podisul Transilvaniei
In regiunea viticola Podisul Transilvaniei gasim vinuri romanesti de calitate cu o istorie bogata, ce dateaza de pe vremea Dacilor. Istoria cultivarii vitei de vie în spatiul carpato-danubiano-pontic incepe cu Vitis vinifera silvestris, o vita de vie salbatica, prezenta in jurul anului 7000 i.Hr.

Portofoliul de vinuri din Podisul Transilvaniei cuprinde o gama larga de vinuri albe seci. Cele mai reprezentative vinuri din Podisul Transilvaniei provin din cramele: Lechinta, Tarnave, Aiud, Alba Iulia si Sebes-Apold asezate in bazinele raurilor Mures, Sebes, Tarnava Mica si Tarnava Mare. Soiurile responsabile pentru aceste vinuri romanesti de calitate sunt Feteasca Alba, Feteasca Regala, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Muscat Ottonel si Riesling Italian. De-a lungul timpului lista de vinuri din Podisul Transilvaniei s-a imbogatit prin selectia de vinuri romanesti produs din Cabernet Sauvignon, Merlot, Cadarca, Pinot Noir si Feteasca Neagra. 

Mai jos avem o selectie de vinuri din Podisul Translivaniei pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...