Vin Rosu - L`Etendard de Chateau Valade - Saint-Emilion Grand Cru 2016

Franta Bordeaux, Franta
Merlot, Cabernet Franc
Pret
132,00 RON
Reduceri la volum
Cantitate Reducere Ai economisit
6+ 6,00 RON 36,00 RON
30+ phone Suna la 0771 482 898 phone Suna la 0771 482 898
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2016
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj

L’Etendard de Chateau Valade este unvin  clasic de Bordeaux. Acest cupaj de Merlot si Cabernet Franc ofera un nas cu un complex aromatic elegant dominat de note de fructe negre si prune coapte completat de tonuri condimentate. Un vin bine structurat cu o textura revigoranta datorita taninilor fini, arome de fructe negre de padure, zmeura, ciocolata si foi de dafin. Postgustul este prelung si persistent cu o subtila nuanta de vanilie.

Maturare: 12 luni in barrique frantuzesc


L'ETENDARD DE CHATEAU VALADE

Primele dovezi ale activitatii umane descoperite in vecinatatea arealului viticol St. Emilion dateaza cel putin din perioada Paleoliticului Superior (35,000 to 10,000 BC). Grotele formate natural, padurea si apele generoase au creat un mediu propice pentru asezarile omenesti. Podgoriile Saint Emilion si Saint Emilion Grand Cru cuprind satele: Saint-Christophe-des-Bardes, Saint-Etienne-de-Lisse, Saint-Hippolyte, Saint-Laurent-des-Combes, Saint-Pey-d’Armens, Saint-Sulpice-de-Faleyrens et Vignonet formand un tablou frumos caruia ii adaugam o parte din Libourne. Aceasta zona se bucura din plin de o diversitate formidabila a solurilor si sub-solurilor dandu-i vinului complexitate, rafinament, putere, amplitudine si mineralitate. Saint Emilion este prima podgorie inscrisa pe Lista Patrimoniului Mondial datorita peisajelor sale culturale.

mai mult...
Bordeaux

Vinuri Bordeaux

Situata in sud-vestul Frantei, regiunea Bordeaux nu are nevoie de introducere cand vine vorba de vinuri de calitate. Este una din cele mai importante si prestigioase zone viticole din lume. O mare parte din ceea ce inseamna vinuri de Bordeaux sunt vinuri rosii seci. Cele mai bune vinuri din Bordeaux, dar si cele mai scumpe, sunt cele din subregiunile Haut-Medoc, Saint-Emilion, Pomerol, Margaux, Sauternais, Entre-Deux-Mers.

Soiurile principale folosite in productia de vinuri rosii de Bordeaux sunt: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc si Merlot. Lista de vinuri autentice din Franta continua cu un palmares de vinuri albe din Bordeaux obtinute din Semillon si Sauvignon Blanc. Revenind la vinul rosu, in Bordeaux avem doua stiluri influentate de pozitia geografica. Asadar avem vinuri de Bordeaux “Left Bank” in care predomina soiul Cabernet Sauvignon, respectiv “Right Bank” in care Merlot este soiul principal din cupaj.

Un vin de Bordeaux autentic poate fi clasificat in mai multe feluri. Unele dintre acestea ne ajuta sa identificam pe cei mai buni producatori regionali de vin. Crus Artisan sunt mici producatori artizani din Médoc, Crus Bourgeois sunt producatorii din Médoc care tin de calitatea si caracterul local al vinului, Crus Classés de Graves este o clasificare a producatorilor din Graves din anul 1953 (revizuita in 1959), Crus Classés de Saint-Émilion clasifica cei mai buni producatori din Saint-Émilion revizuita o data la 10 ani iar Crus Classés de 1855 este o clasificare a producatorilor din Medoc si Graves dar si a celebrelor vinuri dulci din Sauternes si Barsac din 1855.

mai mult...
Merlot

Vinuri Merlot

Merlot este un soi de strugure ce provine Franta, regiunea Bordeaux si predomina in vinurile produse in Saint-Emilion si Pomerol. Astazi, Merlot este plantat aproape in toate viile din lume si il mai are ca rival doar pe "fratele sau" Cabernet Sauvignon, originar tot din Bordeaux.

Merlot poate fi descris ca un soi rotund, catifelat si usor de baut. Aceasta descriere se datoreaza faptului ca strugurii de Merlot sunt foarte mari, cu pielea subtire, de unde rezulta numarul scazut al taninurilor si astringenta scazuta. Din aceste motive, Merlot este folosit foarte des in cupaje, cu rolul de a inmuia vinurile prea taninoase.

mai mult...